preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Bez primljenog pogotka do naslova najboljih

Voditelj škole nogometa NK Bregana Antonio Biondić izvijestio nas je o sjajnom uspjehu pionira Bregane koji su na impresivan način osvojili 9. Crikvenica Cup! Šest utakmica, isto toliko pobjeda - bez ijednog primljenog pogotka!

U skupini su „padali“ NK Laško (5:0), NK Lokomotiva Rijeka (2:0), NK Kurilovec (1:0), dok je u četvrtfinalu jedan pogodak bio dovoljan za pobjedu protiv Bistre. U polufinalu odlična utakmica protiv austrijskog prvoligaša WAC Wolfsberga (1:0) i isto tako odlična igra naših igrača koja je donijela finale.

U finalu od početka do kraja momčad Bregane je pokazala kvalitetu više u odnosu na protivnika NK Mladost Zabok (2:0) i osvojila zasluženo 1. mjesto! Uz timski uspjeh Petar Copić proglašen je najboljim igračem turnira, dok su u „dream team“ ušli i Jan Bošnjak, Matej Kruhan i Matija Pašara.

Od učenika naše škole igrali su: Karlo Sauer, Matej Kruhan, Domagoj Štrkalj, Luka Cicvarić, Marin Vidović, Filip Fresl, Matija Marković te naši bivši učenici Toni Bratanić, Jan Bošnjak i Luka Noršić.

Svaka čast, momci!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 6. 2022. 14:33

Niko Cicvarić prvak Slovenije u karateu

Ove nedjelje u Ljutomeru održano je ekipno državno prvenstvo Slovenije u karateu. Na prvenstvu su nastupili natjecatelji u 94 ekipe u katama i borbama.

Niko Cicvarić, učenik 3.c razreda, kao vođa ekipe okrunio se naslovom državnog prvaka Slovenija u katama ekipno.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 6. 2022. 14:30

Lara Narančić Miše bacila vorteks za zlato

Protekle vruće svibanjske subote bilo je živahno na atletskim borilištima uz srednjoškolsku dvoranu u Samoboru. Natjecalo se više od sto učenika i učenica petih razreda iz pet škola. Ekipu ŠŠD Vihor vodio je učitelj Igor Kupres, a nastupilo je 22 učenika u četiri discipline. Svaka škola mogla je prijaviti po troje učenika u ženskoj i muškoj konkurenciji za discipline: skok u dalj, trčanje na 60 metara, skok u vis i bacanje vorteksa. OŠ Milana Langa osvojila je 5 medalja u ovim disciplinama:

Djevojčice:

  1. mjesto: Lara Narančić Miše – bacanje vorteksa
  1. mjesto: Hana Bilić – skok u vis

Dječaci:

  1. mjesto: Vanja Konjuh – bacanje vorteksa, Robert Vrančić – skok u vis, Karlo Kalingar – skok u dalj

učitelj Igor Kupres

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 5. 2022. 08:08

Roko i Fabian među najboljima u Županiji

Teniski tereni pored nogometnog igrališta u ulici Josipa Jelačića bili su poprište teniskih mečeva za učenice i učenike s područja županije. Natjecanje je održano po vrlo toplom i sunčanom vremenu, no mladi sportaši su spremili dovoljno tekućine i svaki slobodni trenutak provodili u hladu.

Sudjelovalo je 19 učenika i 12 učenica uzrasta od 5. do 8. razreda, a našu školu predstavljali su Fabian Kos i Roko Dekalić (voditelj Igor Kupres). Oboje su u jesen predstavljali školu na gradskom košarkaškom turniru, a Roko je ostvario i nastup na stolnom tenisu. Pokazali su sportski talent i oboje prošli prve suparnike u ždrijebu, a zaustavljeni su u susretima za polufinale. Fabian je tu imao više šansi, a Roko je naišao na kasnijeg pobjednika koji je trenutno u svome uzrastu 9. u Hrvatskoj. Našim dečkima sve čestitke za nastup i pravi sportski pristup svakom natjecanju.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 5. 2022. 07:46

Festival Univerzalne sportske škole 2022.

Zbog blizine zračne luke, ovaj sportski sadržaj održan je uz brojne prelete civilnih i vojnih aviona. Na nogometnom igralištu ŠRC Obrezina održan je 9. Festival Univerzalne sportske škole Zagrebačke županije u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije. Domaćin je bila OŠ Šćitarjevo, a uz našu sudjelovalo je još 15 škola, ukupno 160 sudionika u uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Školska sportska društva koja provode program Univerzalne sportske škole pozivana su prezentirati vlastiti rad s učenicama i učenicima. Iz svake škole u kojoj se provodi program sudjelovala je ekipa, a naša je bila sastavljena od šest učenica (Jelena Vitko, Marta Matijaščić, Lara Juren, Gloria Bogut, Mara Devernay, Mia Regović) i pet učenika (Luka Sušac, Martin Noršić, Alan Kmezić Janušić, Fran Evdjenić, Josip Kenda) u pratnji učitelja i voditelja programa Igora Kupresa.

Festival nije bio natjecateljskog karaktera, a svi sudionici su prošli 16 različitih sportskih sadržaja te kućama ponijeli zlatne medalje, majice i nezaboravne trenutke. Mada nije bilo osiguranih suncobrana, za sve sudionike bio je osiguran prijevoz, obrok i prekrasno sunce koje je najavljuje dolazak toplog ljeta. Najava svim našim učenicima nižih razreda: idući tjedan završavaju sati Univerzalne sportske škole, a nastavak je već u jesen.

učitelj Igor Kupres 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 14:42

Odbojkaški turnir djelatnika škola

Nakon više od dvije godine održano je odbojkaško natjecanje mješovitih ekipa djelatnika osnovnih škola. Pandemija je zaustavila brojna natjecanja, a naša škola odlučila je pokrenuti nove aktivnosti i ugostiti osnovne škole iz Sesveta, Dugog Sela i Svetog Martina pod Okićem.

Langovci su najprije izgubili od OŠ Luka iz Sesveta, a zatim ostvarili je dvije pobjede u utakmicama protiv OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem i OŠ Josip Zorić iz Dugog Sela. Nitko od 30 sudionika nije previše slavio niti tugovao zbog rezultata, ali su svi izrazili oduševljenje što su se pokrenula natjecanja i druženja djelatnika koja su svima nedostajala. Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo idejom za održavanje turnira i organizacijom te se svi raduje pokretanju poznatog OLOŠ-a, odnosno odbojkaške lige u kojoj su sudjelovali naši učitelji i djelatnici. Velik doprinos organizaciji dao je dvojac povremenih odbojkaša, kuharica Mirjana Bencalić koja se pobrinula da gosti dobiju doručak i ručak te ravnatelj Igor Matijašić koji nas podupire u nizu ovakvih događanja.

Naša škola nastupila je u sastavu: Tihomir Ivanec, Ivana Smolej Kolarek, Ivo Ikić,  Helena Bišćan Motočić, Ružica Alvir, Ivančica Huđek i Igor Kupres. Sudio je također bivši odbojkaš u ekipi škole, profesor Dejan Ćosić, a uz njega pomagali su učenici Borna Margetić te Lorena Koletić i Antonela Gluščić za zapisničkim stolom.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 5. 2022. 08:31

Pregršt odličja za braću Cicvarić

U Slovenskim Konjicama održan je jak međunarodni karate turnir Horse Cup 2022. Nastupilo je  550 natjecatelja iz 76 klubova i 8 država. Naš učenik Luka Cicvarić (7. b), član karate kluba Brežice, uvjerljivim je pobjedama s 5:0, 5:0, 4:1 te 5:0 osvojio zlatnu medalju te pobjednički pehar. Luka je kasnije nastupio i u kategoriji starijih kadeta gdje je izvrsnim izvedbama nakon zbrajanja ocjena svih krugova osvojio brončanu medalju.

Luki je zlatnu medalju i pehar uručio Enver Idrizi, legenda svjetskog i hrvatskog karatea, poznat po osvajanju prvog odličja za Hrvatsku. Niko Cicvarić, učenik 3.c razreda, osvojio je brončanu medalju u katama pojedinačno, a kao vođa dječaka te mlađih kadeta još dvije brončane medalje u ekipnim nastupima.

Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 5. 2022. 07:28

Nogometaši "haklali" na umjetnoj travi

Gradsko natjecanje u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda održano je u Samoboru na igralištu s umjetnom travom. Natjecale su se četiri škole odnosno ekipe, a naši učenici su zauzeli 3. mjesto.

Bravo za mlade nogometaše i voditelja Igora Kupresa!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 5. 2022. 10:37

Armando i Petar Zvonimir osvojili prestižni međunarodni turnir

Već smo mnogo puta pisali o sportskim uspjesima naših učenika, no vrelo uspjeha nikako ne presušuje. Proteklog vikenda održan je međunarodni nogometni turnir „Memorijal vukovarskih branitelja“ za generaciju U-14. Na osamnaestom izdanju turnira iznimno uspješni su bila i dvojica naših učenika koji su nastupili u dresu pobjedničke momčadi (NK Lokomotiva) - Armando Plečko (8. c) i Petar Zvonimir Kostelac (8. a). Petar je ujedno i kapetan zagrebačke momčadi.

Osvojen je turnir bez izgubljene utakmice, a redom su „padale“ momčadi Sjeverne Amerike, NK Istra, NK Hajduk, NK Rijeka te u finalnoj utakmici NK Osijek. Velike čestitke Petru i Armandu te njihovim kolegama – nogometašima, ponosni smo što se u našem mjestu i našoj školi odgajaju takvi vrsni sportaši.

Ovo je još jedan dokaz kako Bregana iz godine u godinu obiluje kvalitetnim mladim sportašima, a ujedno i dokaz kako nam je nasušno potrebna nova sportska dvorana u kojoj bi mnogi budući uspješni sportaši imali kvalitetne uvjete za rast i razvoj…

Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 09:11

Stigla oprema Školskog športskog saveza Samobora i Svete Nedelje

Naše odlične odbojkašice od sada neće morati kombinirati dvije vrste dresova na natjecanjima. Zbog velikog broja nastupa učenika na sportskim natjecanjima, ovakva se oprema s vremenom uništi pa ju je potrebno redovito nabavljati. Škola je bogatija za dva nova kompleta dresova, komplet markera, desetak lopti i 3 vorteksa.

Riječ je o opremi koju je svim školama s našeg područja omogućio Školski športski saveza Samobora i Svete Nedelje. Savez se prijavio na natječaj koji je još prošle godine raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a trud nije bio uzaludan.

učitelj Igor Kupres

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 4. 2022. 07:15

Odbojkašice 1. u Samoboru

Na gradskom natjecanju iz odbojke koje je održano u tri kola u OŠ Samobor, naše učenice 6. razreda zasluženo su osvojile prvo mjesto.

Bravo za sve naše odbojkašice i njihovu mentoricu Sandru Jurković!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 4. 2022. 15:35

Nogometašice srebrne u Rudama

Na gradskom natjecanju u futsalu održanom u Rudama protekle subote, naše učenice su osvojile drugo mjesto u dvije uzrasne kategorije. Među učenicama 7. i 8. razreda bile su prijavljene samo naša i ekipa OŠ Mihaela Šiloboda. Budući da mlađe učenice mogu igrati u starijem uzrast, ali ne i obrnuto, ovu ekipu su činile i mlađe nogometašice. Pobijedile su učenice iz Svetog Martina pod Okićem rezultatom 2:1.

U mlađoj uzrasnoj kategoriji učenica petih i šestih razreda isto je pobijedila ekipa ŠŠD Okić sa 4:0. Čestitke našim učenicama, a posebno onima kojima je ovo bila prva futsal utakmica u životu.

Ranije su naše učenice nastupile u Svetom Ivanu Zelini na županijskom natjecanju u futsalu za učenice sedmih i osmih razreda i zauzele 6. mjesto.

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 3. 2022. 12:52

Hokej na travi stigao u Breganu

Malo je onih koji su imali priliku voditi lopticu palicom za hokej na travi i njome pucati po golu. Među njima su od jučer učenici naše škole koji su se odazvali prezentaciji ovog sporta na školskom igralištu. Prvi izrazito topli proljetni dan, bio je učenicima prilika za upoznavanje ovog premalo zastupljenog, no zanimljivog momčadskog sporta. Palice, loptice, poligon za vježbanje, pa čak i opremu vratara donijeli su predstavnici HK Trešnjevka, trener Goran Jamičić i igrač Zvonimir Vuk, ujedno kapetan hrvatske muške reprezentacije.

Pokazujući osnovne rukovanja palicom i elemente igre vrlo brzo su privukli naše učenike koji su vrlo brzo sami počeli „haklati“ hokej na školskom. Prezentacija je održana u sklopu programa Vježbaonica koji ima cilj upoznati učenike od 5. do 8. razreda s različitim sportskim sadržajima, a koju vodi učitelj Igor Kupres.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 3. 2022. 11:55

Skoro sve za 5

Prva petica. Naše učenice zauzele su 5. mjesto u odbojci. U OŠ Antuna Augustinčića u srijedu je održano Županijsku natjecanje u odbojci za djevojčice, uzrast petih i šestih razreda. U odsustvu njihove učiteljice Sandre Jurković, koja ih je nakon obaveza u školi došla posjetiti na natjecanje, ekipu je vodio učitelj Igor Kupres.

Druga petica. Sve naše učenice rekle su da su uživale igrajući u novoj dvorani. Tek ove školske godine otvorena, sa svim potrebnim spravama, novim svlačionicama, trodijelna sportska školska dvorana u kojoj su se paralelno na tri terena odigravale utakmice. Dvorana kakva nedostaje našoj školi. Dvorana za 5.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 3. 2022. 11:26

Nika Zorko najbolja sportašica Zagrebačke županije do 15 godina

Naša učenica 7. c razreda Nika Zorko ostvarila je izniman sportski uspjeh - proglašena je najboljom mladom sportašicom Zagrebačke županije do 15 godina. Nika je članica Karate kluba Bregana i pod paskom trenera Gorana Romića bilježi sjajne rezultate.

Bravo, Nika!

Više na https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6519/proglaseni-najbolji-sportasi-zagrebacke-zupanije-u

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 3. 2022. 20:37

Ivona Trgovčević sjajna u Italiji

Već smo mnogo puta pisali o našim uspješnim učenicima-sportašima koji bilježe sjajne rezultate. Poznati su biciklistički uspjesi Filipa Noršića, odlični karate nastupi Alise Eme Jurjević, mnoštvo medalja koje oko su oko vrata stavile džudašice iz obitelji Šlatka, mnogobrojni naši đaci su dio odlične nogometne momčadi NK Bregana ...

Ovih nas je dana posebno razveselila jedna vijest iz sporta koji nije toliko medijski praćen, stoga je uspjeh tim veći - na najstarijem svjetskom natjecanju u brzom klizanju Albert Nicolodi Trophy koje se u Italiji održalo po 60. put (više od 200 natjecatelja diljem Europe) naša odlična učenica Ivona Trgovčević (3. c) bila je brončana u konkurenciji juniorki F kategorije.

Bravo za Ivonu, želimo joj još mnoštvo zapaženih nastupa i sličnih uspjeha na natjecanjima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 2. 2022. 18:38

Dečki se dokopali srebra u Rudama

Protekle subote u sportskoj dvorani OŠ Rude održano je gradsko natjecanje osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje u odbojci za učenice i učenike. Nastupile su četiri školske ekipe učenica te tri ekipe učenika. Utakmice su igrane na dva dobivena seta, a sve škole su odigrale po jedan međusobni susret.

Naše učenice su bile blizu osvajanju seta u baš svakoj utakmici, no nedostajalo je malo sreće i podosta iskustva. Protiv ekipa ŠŠD Bogumilac i ŠŠD Stražnik bilo je teško očekivati pobjedu jer te učenice većinom treniraju odbojku dok su u našoj školi tek dvije odbojkašice. Iako su im to prve utakmice, nadali smo se uspjehu naših učenica protiv ekipe ŠŠD Okić no mora se priznati da su naše cure previše griješile da bi izvukle više od časnog poraza. Za ekipu naše škole nastupile su: Lorena Koletić, Marta Grubač, Antonela Gluščić, Tara Bošnjak, Sara Bencalić, Lana Grdović, Anja Doljanin i Kala Iveljić. Ekipu je vodila učiteljica Sandra Jurković.

Dečkima su do senzacije nedostajala 2 poena, ali lako su mogli završiti i na 3. mjestu. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Samobora, osvojili su prvi, zamalo drugi, a onda popustili u trećem odlučujućem setu. Kakva je to borba bila govori podatak da je Filip Novoselić od sredine 1. seta igrao sa bolovima od kasnije će se pokazati puknuća malenog ulomka kosti u stopalu. Voditelj ekipe, učitelj Igor Kupres dodjelio je ulogu kapetana Tinu Faukoviću koji je bio naš najbolji igrač. Izostalo je pola momčadi, što zbog nogometnih utakmica, što zbog bolesti nije pojavilo na natjecanju. U drugoj utakmici izgubili smo prvi set, pa preokrenuli drugi set u svoju korist, da bi u trećem odlučujućem za malo izgubili prednost od 7 poena na svoju meč loptu. Najglasniji je svakako bio Marko Jazbinski koji je potrošio glas na terenu, dok je Matija Novoselić bio previsok za sve pokušaje napada na mreži. Viktor Paul Bradač je odlično raspoređivao servise, koji su bili naša jača strana na ovome natjecanju. Gabriel Regović se odlično snalazio u igri „na prvu“, pokazavši da može sve kad se potrudi. Zbog pokazane upornosti i zajedništva oni su postali dvostruko srebrni.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 11. 2021. 06:24

Srebro za uspjeh, zlato za organizaciju

Školska dvorana u Bregani ugostila je ovoga četvrtka gradsko natjecanje osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje u stolnom tenisu za dječake. Ponovno je stara Arena bila pretijesna za sve navijače pa su u nju smjeli samo akreditirane četiri školske momčadi, koje su igrale svaka sa svakom u pojedinačnoj konkurenciji.

Svaka momčad imala je cilj doći do tri pobjede u međusobnom susretu, a svaki meč igran je na tri dobivena seta. Ekipa Vihora dobro je otvorila natjecanje s tri uvjerljive pobjede protiv Stražnika. Nešto teži zadatak bila je utakmica s Okićem u kojoj smo gledali vrlo dramatičan drugi meč, no rezultat je ponovno 3:0 za domaćine. U zadnjoj utakmici osvojili smo tek jedan bod protiv Žabaca čija dvojica učenika su ipak bolji igrači.

U našoj školi su sudjelovanje na natjecanju osigurali učenici koji su najbolje prebacivali lopticu u nekoliko kvalifikacijskih mečeva. Za školu su tako nastupili: Roko Dekalić (3 pobjede, 3:0; 3:0; 3:0), Armando Plečko (2 pobjede i 2 poraza, 3:2; 3:2; 0:3; 0:3), Lovro Tišlar (2 pobjede i 1 poraz, 3:1; 3:0; 0:3) i Marko Jazbinski kao pričuva. Sudjelovalo je i nekoliko „zlatnih“ učenika kojima nije bilo teško doći skoro dva sata prije nastave. Pokazalo se da u našoj školi znamo organizirati različite priredbe, a oni su vrijedno pomogli u pripremi dvorane te kod zapisnika za četiri stola. Pripada im zato veliki dio zasluge što je natjecanje proteklo vrlo dobro, u pravom sportskom ozračju.

Ukupni poredak ekipa na kraju natjecanja je:

  1. ŠŠD Žabac – OŠ Sveta Nedelja
  2. ŠŠD Vihor – OŠ Milana Langa, Bregana
  3. ŠŠD Okić – OŠ Mihaela Šiloboda, Sveti Martin pod Okićem
  4. ŠŠD Stražnik – OŠ Samobor

voditelj natjecanja Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 10. 2021. 10:21

Natjecanje u stolnom tenisu u Bregani

Dolazećeg četvrtka (7. listopada) bit ćemo domaćini gradskog natjecanja u stolnom tenisu za učenice i učenike osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje. Prijavljene su OŠ Mihaela Šiloboda (Sveti Martin pod Okićem), OŠ Sveta Nedelja, OŠ Samobor i OŠ Milana Langa.

Natjecanje će se održati u našoj sportskoj dvorani u Bregani, a susreti započinju u 12 sati i 30 minuta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 10. 2021. 15:01

Uspješno odrađeno 1. kolo atletske lige

Prvo kolo atletske lige za učenike i učenice 6. razreda uspješno je odrađeno protekle subote na terenima uz novu sportsku dvoranu u Samoboru.

Od naših učenika najuspješniji su bili Jakov Kovačić - 1. mjesto u skoku u vis, Tena Kruljac - 2. mjesto u skoku u dalj, Gabriel Mihelić - 2. mjesto u bacanju vorteksa te Jelena Kruhan - 2. mjesto u trčanju na 60 m.

Čestitke svim učenicima koji su nastupili te mentorici Sandri Jurković!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 10. 2021. 07:37

Šahisti na natjecanju u Bestovju

Nakon 19 mjeseci posta, učenici ponovno nastupaju na sportskim natjecanjima. Prvo u nizu je gradsko natjecanje u šahu održano je jučer u Društvenom domu u Bestovju. Učenice su bile druge, a kod učenika je nastupio samo Igor Sokolović i tako izborio 3. mjesto. Za našu školu su nastupile Antea Šoštarić, Ana Cvetković, Mara Rozijan i Leonela Levenski pod vodstvom učitelja Igora Kupresa. Sudio je poznati samoborski trener šaha Igor Ševo, a domaćin je bila ŠŠD Alfa Osnovne škole Vladimira Deščaka (Rakitje).

učitelj Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 9. 2021. 07:19

Kako smo trčali maraton u Bregani

U početku smo željeli učenike potaknuti na kretanje i barem ih nakratko rasteretiti prečestog sjedenja u zatvorenom prostoru. Ukratko smo im predstavili projekt i nastojali ih inspirirati povijesnom pričom o nastanku ove utrke. Njihovo zanimanje za trčanjem bilo je različito, a na ideju kako će trčati maraton, malo su kolutali očima. Uspjeli smo animirati sve učenike od petog do osmog razreda, osim što ih je nekoliko zbog zdravstvenih problema hodalo, a jedan razred ostao je u samoizolaciji.

Evo i sažetka koji već sad kandidira za upis u Spomenicu škole:

U petak 11. lipnja 2021., bilo je 8 sati i 8 minuta kada je na školskom igralištu Josip Fresl započeo trčanje maratona oko školskog igrališta. Svi učenici od 5. do 8. razreda izmjenjivali su se jedan za drugim, neki su bili brži, neki sporiji, neki su otrčali 2 kruga, a neki su hodali. Sve je trajalo do 11:05 sati, čime je maraton završio u vremenu 2 sata i 57 minuta. Zadnji je krug trčao Matija Lukšić iz 6.a razreda, bivši učenik Područne škole Noršić Selo.

U doba pandemije koronavirusa kada se djeca premalo kreću, naši su đaci malo po malo pretrčali približno 49,7 kilometara i uspješno završili projekt.

Kako?

LANGsam aber sicher.

Igor Kupres

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 6. 2021. 13:42

Ljetni Sportko 2021.

Kao i svake godine tijekom praznika Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje osigurao je pregršt sportskih aktivnosti za učenike - nogomet, odbojka, stolni tenis...

Za detalje učenici se mogu obratiti učiteljima TZK Nenadu Rodiću i Sandri Jurković.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 6. 2021. 12:15

Jan Bošnjak s reprezentacijom u Splitu

Naš učenik 8. c razreda Jan Bošnjak, član NK Bregana, kao jedan od šest igrača NSZZ prošao je i završni krug županijskih selekcija, te izborio mjesto u "reprezentaciji" središta Zagreb U-14 koja će tijekom pet dana u Splitu igrati turnir HNS središta zajedno sa ZNS, NS Split, NS Sjever, NS Rijeka, NS Osijek.

Među 20 odabranih igrača našao se Jan koji je sudjelovao u svim selektivnim okupljanjima. Želimo mu zapažene igre i dobre rezultate u dresu selekcije NS Zagreb.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 5. 2021. 07:16

Filip Noršić - sportska nada Zagrebačke županije

U Velikoj Gorici održano je proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije. Među najperspektivnijim sportašima, mladim sportskim nadama, svoje je mjesto pronašao i naš učenik 4. c razreda Filip Noršić, biciklist BBK Šišmiš iz Samobora. Nagrada je otišla u prave ruke jer Filip već duže vrijeme niže sjajne rezultate na utrkama na kojima nastupa.

Čestitke Filipu kojem želimo još puno uspješnih biciklističkih rezultata!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 5. 2021. 07:04

Sveta Nedelja osvojila Breganu

Na prvom malonogometnom turniru za djelatnike škola Zagrebačke županije koji je odigran danas u Bregani viđen je iznimno zanimljiv i kvalitetan nogomet. Dresove i tenisice obukli su učitelji, stručni suradnici, domari, ravnatelji, pomoćnici u nastavi, voditelji računovodstva, tajnici...

Budući da su neke škole zbog bolesti igrača u posljednji trenutak otkazale nastup, nastupilo je okupno 5 momčadi. Prvo mjesto osvojikla je OŠ Sveta Nedelja, drugi su bili djelatnici OŠ Novo Čiče, a treći OŠ Rude. Naša škola nastupila je s dvije podjednake momčade i pokazala se kao iznimno gostoljubiv domaćin, i na parketu i izvan njega.

Nagrade najboljima uručila je kuharica Mirjana Bencalić koja je za sve sudionike pripremila ukusan ručak, sve utakmice odsudio je bivši djelatnik naše škole Dejan Ćosić, a vrijedi napomenuti da su neke momčadi u Breganu došle s organiziranim navijačkim skupinama koje su ih pratile tijekom svih susreta.

Svi su se složili na kraju - bilo je baš lijepo, ponovilo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 2. 2020. 13:14

Nogometaši šesti u Križu

Jučer je u Križu je održan županijski turnir u futsalu na  kojem je nastupilo 8 pobjednika po ispostaama (Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Velika Gorica, Dugo Selo, Zelina, Vrbovec, Ivanić i domaćin Križ). Prvi dio natjecanja održan je u tri grupe po tri momčadi, a prvoplasirani su međusobno razigravali za prva tri mjesta. Naša momčad je u grupi s jednom pobjedom protiv domaćina OŠ Milke Trine“ (Križ) 3:1 i porazom protiv pobjednika natjecanja, OŠ Nikole Hribara (Velika Gorica) 1:6, zauzela 2.mjesto,a u konačnom plasmanu je bila šestoplasirana, što je lijep rezultat.

Pohvale dečkima za trud, zalaganje i prikazanu borbenost, budući da su neki igrali pod povredama i povišenom temperaturom pa tako nisu mogli dati svoj maksimum. Boje našeg Vihora branili su: Karlo Štefanić, Lovro Horvat, Luka Kahlina, Luka Devetak, Dominik Oslaković, Jan Bošnjak, Loris Konjuh, Andrija Marković, Marko Čučić i Marko Delimarić.

Čestitke dečkima!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 2. 2020. 12:31

Turnir u nogometu za djelatnike škola

Kao strastveni zaljubljenik u nogomet, odlučio sam organizirati turnir u malom nogometu za djelatnike škola s područja Zagrebačke županije u našoj dvorani u Bregani (pravila bi bila ista kao i na turniru "Tri kornera - penal" - 4 igrača u polju, igra se na male golove, a glavno pravilo je sadržano u samom nazivu). Termin turnira bio bi za vrijeme Fašnika, 22. veljače (subota).

Sudjelovat će učitelji, stručni suradnici, tajnici, domari, pomoćnici u nastavi, ravnatelji... Zasad je već nekoliko škola potvrdilo svoj dolazak, a konačni rok za prijavu je 3. veljače.

Hrana i piće bit će osigurani za sve sudionike, kao i nagrade u vidu pehara za one najbolje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 1. 2020. 12:32

Nogometaši najbolji u Rudama

Ovoga vikenda u Rudama je održano natjecanje u futsalu za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja grada Samobora i Sv. Nedelje. Nastupile su momčadi svih sedam škola, a nakon ždrijeba naša ekipa je ušla u grupu od  4 škole te je pobjedama protiv OŠ Mihaela Šiloboda (4:0) i  OŠ Sveta Nedelja (3:1)  i porazom protiv OŠ Rude (1:2) osvojila prvo mjesto u skupini.

U drugoj grupi, tri škole i utakmica manje, prvo mjesto osvojila je  OŠ Vladimira Deščaka pa smo s njima odigrali finalnu utakmicu. Vrlo tvrda utakmica, na granici dopuštenog prekršaja, protivnik s dugom klupom, no mi smo (usprkos malom broju zamjena) mudro i taktički vrlo dobro odradili susret. Nakon zadnjeg sučeva zvižduka na semaforu je bilo 4:1 za našu momčad! Osvojili su dečki gradsko prvenstvo, čisto, sportski, nadigrali protivnike te se kvalificirali za  županijsko natjecanje!

Čestitke i veliki bravo za: Karla Štefanića, Lovru Horvata, Luku Devetaka, Dominika Oslakovića, Jana Bošnjaka i Lorisa Konjuha!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 14:14

Zimski sportko

Za vrijeme zimskih praznika u našoj dvorani održana su međurazredna natjecanja u graničaru za učenike petih i šestih razreda. Prikazana je borbena i kvalitetna igra s dosta obrata, veselja i smijeha. U konkurenciji petih najuspješniji je bio 5. b, a kod šestih 6. c. 

Odigran je i turnir miješanih odbojkaških ekipa sedmih razreda. Rezultat nije bio u prvom planu, pa su utakmice bile prilika za dobru igru i veselo druženje i zbližavanje svih sedmaša na ulasku u novu godinu.

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 1. 2020. 07:56

Zlato i srebro za naše malonogometaše

Na futsal turniru u OŠ Bogumila Tonija (zimski Sportko) sudjelovali su i naši malonogometaši. U konkurenciji 5. i 6. razreda od 13 momčadi naši učenici osvojili su srebrne medalje (J. Konjuh, K. Sauer, P. K. Kostelac, A. Plečko, R. Koletić, F. Fresl, M. Delimarić, M. Vidović, M. Kruhan), a najbolji strijelac turnira bio je neuhvatljivi Marko Delimarić sa 13 pogodaka.

U starijem uzrastu 7. i 8. razreda momčad je osvojila turnir i okitila se zlatom (K. Štefanić, L. Kahlina, L. Devetak, L. Koletić, L. Horvat, D. Oslaković). I tu je u pobjedničkoj momčadi vrlo efikasan bio Lovro Horvat koji je s 8 pogodaka podijelio prvo mjesto najboljeg strijelca turnira s još dvojicom vršnjaka.

Krasan uspjeh, čestitke igračima i njihovim trenerima!

učitelj Nenad Rodić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 1. 2020. 13:35

Nogometaši drugi u Rudama

Ovoga vikenda u Rudama je održano gradsko natjecanje u futsalu za pete i šeste razrede osnovnih škola grada Samobora i Svete Nedelje. Nastupilo je 6 škola, a nakon igre u grupama, naša momčad zauzela je prvo mjesto pobjedama protiv nogometaša OŠ Vladimira Deščaka (4:2) i OŠ Samobor (5:0) te smo u finalu zaigrali protiv OŠ Sveta Nedelja. Bila je to čvrsta i zahtjevna takmica, a rezultat je otišao na stranu protivnika koji je slavio sa 5:2.

Iako je protivnik bio bolji, bili smo dostojni protivnici.

Za našu školu su nastupili:Jan Konjuh, Karlo Sauer, Roko Koletić, Filip Fresl, Matija Marković,Marko Delimarić, Matej Kruhan, Marin Vidović i Petar Zvonimir Kostelac.

Čestitamo im na srebrnim medaljama, trudu i znanju!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 16. 12. 2019. 09:02

Sestre Šlatka članice najbolje ekipe Zagrebačke županije

Iris Maria, Nikolina i Ana Vita Šlatka na nedavnom su proglašenju najboljih učenika-sportaša Zagrebačke županije uvrštene u najbolju ekipu. Naime, sestre Šlatka tijekom ove godine stigle su u Breganu iz OŠ Bogumila Tonija gdje su ostvarile zapažene uspjehe - na Državnom natjecanju iz juda u Vinkovcima ekipa iz Bogumilca (u čijem su sastavu bile sestre Šlatka) osvojila je naslov prvaka države (voditeljica Ismeta Čerkez).

Čestitamo našim vrsnim judašicama i želimo im puno sportskih uspjeha u našoj školi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 12. 2019. 11:20

Gradsko natjecanje u odbojci

Na gradskom natjecanju u odbojci održanom u Samoboru momčad naše škole je osvojila 2.mjesto i srebrne medalje nakon lijepe i borbene utakmice protiv momčadi domaćina - OŠ Bogumila Tonija. 

Na istom natjecanju, od četiri škole koje su sudjelovale, odbojkašice OŠ Milana Langa bile su treće.

Čestitke svim našim sportašima i sportašicama na izuzetnoj borbi i uzornom ponašanju!

učitelj Nenad Rodić I učiteljica Sandra Jurković

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2019. 12:58

Županijski kros u Bedenici

Na županijskom natjecanju u krosu koje je održano u Bedenici nastupili su i naše učenice i učenici.

Rezultati:

5. i 6. razred (djevojčice) - ekipno 14. mjesto od 23 škole (Nikolina Šlatka, Emilija Mustafić, Leonela Levenski, Altea Hribar)

5. i 6. razred (dječaci) - ekipno 12.mjesto od 23 škole (Marko Delimarić, Filip Fresl, Matej Kruhan)

7. i 8. razred (djevojčice) - ekipno 7. mjesto od 23.škole (Iris Maria Šlatka, Valentina Jakšić, Mia Andrejev, Tea Gvozdanović)

7. i 8. razred (dječaci) -  ekipno 20.mjesto od 24 škole (Vito Hrs, Loris Konjuh, Andrija Marković)

Čestitke našim trkačicama i trkačima na trudu i uspjehu jer staza je bila izuzetno zahtjevna, primjerenija starijim uzrasnim kategorijama, uzbrdica pa nizbrdica, neravnine i rupe, ali svi su završili svoje trke. Još jednom bravo za sve!!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 09:32

Košarkaši treći na gradskom natjecanju

Na nedavno održanom košarkaškom natjecanju za učenike osnovnih škola u konkurenciji četiri momčadi (OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Sveta.Nedelja i OŠ Milana.Langa), naši učenici osvojili su 3.mjesto.

Boje škole branili su Karlo Štefanić, Lovro Horvat, Vito Hrs, Andrija Marković, Oliver Magdić Govedarica i Roko Matijašić.

Čestitke našim košarkašima!

učitelj Nenad Rodić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 11. 2019. 09:16

Sat povijesti na Trokutu

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i učiteljica povijesti prisustvovali su satu povijesti na terenu, na spomen-području Trokut kod Novske, kako bi se još jednom prisjetili događaja iz 1991. godine i odali počast poginulim pripadnicima 151. samoborske brigade HV-a. U pratnji su bili pripadnici brigade koji su učenicima zorno dočarali što se događalo 29. listopada 1991. godine na prostoru oko motela Trokut.

Nakon obilaska mjesta pogibije petorice pripadnika Brigade ispred spomen obilježja svijeće su zapalili ratni zapovjednik Brigade Adolf Paar sa predstavnicima gradova Samobora i Novske, a potom i predstavnici škola.

učiteljica Sanja Rapljenović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 11. 2019. 10:02

Noa na maksimirskom travnjaku s kapetanom Atalante

Sinoćnji početak nogometne Lige prvaka zacijelo će zlatnim slovima ostati upisan u povijesne knjige GNK Dinamo. Veličanstvenom igrom pobijedili su talijanskog suparnika s velikih 4:0.

Sigurno je da će jučerašnja utakmica ostati u sjećanju i svim navijačima maksimirskog kluba, a posebno našem učeniku Noi Beribaku (2. b) koji je u uvodu utakmice na teren izašao s, ni manje ni više, nego s kapetanom Atalante Alejandrom Gomezom.

Za razliku od našeg Noe, spomenuti talijanski napadač nije bio pretjerano raspoložen nakon utakmice...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 9. 2019. 15:05

Hrvatski olimpijski dan u Samoboru

Učenici drugih razreda (zajedno sa svojim razrednicama) sudjelovali su u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. Na sportskim terenima kod OŠ Bogumila Tonija u Samoboru dominirale su bijele majice, a učenicima su se predstavili klubovi i sportske udruge koje djeluju na području našega grada.

Još jednom su istaknute sve prednosti bavljenja sportom, a organizatorima je na ruku išlo i vrijeme - prekrasan sunčan dan idealno se uklopio u prezentaciju mnogobrojnih sportskih aktivnosti: rukometa, karatea, gimnastike, juda...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 9. 2019. 09:03
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Sretno, osmaši!


Anketa (mala)
Putuješ li pod ljetnim praznicima na more?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 646407
Ovaj mjesec: 7433
Ovaj tjedan: 448
Danas: 247

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju