preskoči na sadržaj
vijesti

Našu eko školu čeka srebrni status

Danas su odobreni svi odrađeni koraci nužni za obnavljanje statusa eko škole. Podsjetimo naša škola ima status eko škole od 2013. i trenutno ima brončani status Međunarodne eko škole. Statusi se obnavljaju svake dvije godine ukoliko se uspješno odrade svi preduvjeti, odnosno odobre svi administrativni dijelovi.

Budući da smo ponovno uspješno riješili "papirologiju", sljedeće godine stepenica postaje još viša - imat ćemo i službeno srebrni status eko škole...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 7. 2020. 12:57

Buđenje prirode u školskom vrtu

U našem školskom vrtu (jednom od najljepših u Hrvatskoj) priroda polako počinje pokazivati svu svoju raskoš.

Fotografijama prenosimo samo dio proljetne čarolije...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 5. 2020. 12:16

Tehničko osoblje itekako brine o najljepšem školskom vrtu

Dok traje razdoblje u kojem u školama nema učenika, spremačice, kuharice i domari odlučili su u potpunosti "srediti" naše školski okoliš - veliko školsko dvorište koje je ne tako davno proglašeno najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj.

Obrezane su ruže i voćke, spaljeno suho granje, okopano cvijeće, navožena nova zemlja za biljke, pograbljeno lišće i granje...

Naš školski vrt sada zaista izgleda kao "bombončić"!

Bravo za cjelokupno tehničko osoblje koje je doslovno zasukalo rukave i prionulo na rad (uz sve navedeno, dobro raspoloženje i spremnost na šalu niti jednog trenutka ih ne napuštaju...)!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 13:28

Učenici krenuli s čišćenjem bare

Vrijedni učenici 7. b razreda već u veljači započeli su s uređenjem okoliša. Iako proljetni radovi u školskom vrtu još službeno nisu krenuli, četvorica sedmaša (Noa Noršić, Ivan Nosetić, Leon Bišćan i Mihael Maroš) prionuli su uređenju bare.

Školska bara tijekom ove godine trebala bi ići u temeljitu rekonstrukciju, a ovaj prvi korak (koji je došao na učeničku inicijativu!) svakako je za svaku pohvalu! Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2020. 13:46

Zasadi drvo, ne budi panj

Ovoga vikenda u cijeloj Hrvatskoj obilježava se velika ekološka akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“. Budući da podržavamo sve ovakve akcije, naravno da smo se odmah uključili. Tijekom današnjeg dana u našem smo voćnjaku zasadili dvije nove sadnice jabuka – najprije su to učinili predstavnici nižih razreda matične i područnih škola (predsjednici svakog razreda simbolički su uzeli štihaču u ruke), a poslijepodne su istu proceduru ponovili učenici viših razreda.

Nove dvije voćke tako sada krase naš voćnjak starih sorti jabuka, a nadamo se da će uskoro svi učenici uživati u plodovima svoga rada…   

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 10. 2019. 14:25

Dan kruha 2019.

Kao i svake godine u listopadu, obilježili smo Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje. Najprije je održan kratak glazbeno - scenski program kojeg su osmislile vjeroučiteljice Luca Mihmić i Ksenija Vilić (u suradnji s učiteljima predmetne i razredne nastave), a potom je sve donesene krušne proizvode blagoslovio župnik Josip Čulig,

Učenici su se nakon toga počastili svime što se nalazilo na prigodno ukrašenom stolu u holu škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 10. 2019. 08:19

Uključujemo se u globalnu akciju sadnje stabala

Kao što smo i najavili, naša se škola prijavila za sudjelovanje u akciji "Zasadi drvo, ne budi panj" koja će se tijekom ovoga vikenda provoditi diljem naše zemlje. Sama akcija ima za cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

Učenici i djelatnici naše škole tijekom sutrašnjeg dana zasadit će voćke u našem školskom dvorištu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 10. 2019. 10:56

Dan kruha u Kutini

Ovogodišnja državna smotra Dani kruha 2019. održana je u Kutini. Među pedesetak eko-škola iz cijele Hrvatske svoje mjesto pronašla je i naša, a predstavnici škole su bili: učenici Lorena Koletić i Ivano Jednar, kuharica Mirjana Bencalić, domar Darko Celizić, pomoćnica u nastavi Maja Đurđica Halambek te ravnatelj Igor Matijašić.

Brojni posjetitelji ponovno su hvalili uređenost i raznolikost našeg štanda, a za potpuni "doživljaj" pobrinuli su se i sami predstavnici škole odjenuvši narodne nošnje samoborskog kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 10. 2019. 12:29

Naša škola ponovno na državnoj smotri Dani kruha Vijest ima dokument u privitku

Udruga Lijepa Naša (koja brine o svim eko-školama i vrtićima u našoj zemlji) svake godine organizira Državnu smotru Dani kruha. Sve škole mogu se prijaviti, a potom povjerenstvo odabire pedesetak onih koji će sudjelovati na navedenoj smotri.

Baš kao i prošle godine (kad smo bili  u Đurđevcu) i ove godine naša je škola našla svoje mjesto među odabranima. Domaćin ovogodišnje smotre Dani kruha 2019. koja će se održati 13. listopada bit će Kutina.

Popis pozvanih škola nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 9. 2019. 14:38
» Arhiva naših vijesti    
 


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li pasti snijeg za vrijeme božićnih blagdana?

TražilicaFotografija tjedna

Novi školski kalendar


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 479186
Ovaj mjesec: 7340
Ovaj tjedan: 87
Danas: 87

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju