preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Kvalitetna suradnja škole i lokalne zajednice

O kvalitetnoj suradnji i sinergiji škole i lokalne zajednice već sam puno puta pisao, no lijepe stvari uvijek treba ponovno apostrofirati…

Nedjeljno jutro u našoj školi proveli su članovi DVD Bregana koji su vratili sjaj školskom igralištu na kojem su ostali „tragovi“ velike fešte. Isti ti pripadnici vatrogasaca koji su danas oprali asfalt, brinuli su se tijekom petka da otklone i najmanju zebnju svih okupljenih da bi lampioni mogli prouzročiti bilo kakvu štetu te su u svim situacijama brzopotezno reagirali. Sjajna suradnja škole iz Bregane i članova DVD Bregana, na obostrano zadovoljstvo, traje već nekoliko desetljeća – ne sumnjam uopće da će se nastaviti i nadalje…

Što tek reći za suradnju naše škole i jednog od simbola Bregane – Pekarnice Zemljič? Kad god nešto treba, oni su tu da pomognu i daju svoj obol. Gazdarica Renata Kruhan svojim je delicijama poznata diljem Hrvatske, a njena slavljenička torta školi u čast i ovoga je puta začas „planula“. Na jednaki način nestale su i kokice s pregršt okusa (od tartufa do čvaraka) koje nam je donirala prva hrvatska tvornica kokica smještena upravo u Bregani, na prostoru nekadašnje tvornice namještaja „Šavrić“. I oni su najavili da će rado podupirati sve školske projekte, na veliku radost učenika.

Ovako suradnju škola već godinama ima i s čitavim nizom dobavljača i lokalnih poduzetnika koji se rado odazivaju kad se u školi nešto obilježava. Mnogi od njih bili su i sami učenici naše škole te često uskaču u pomoć svojim doprinosom.

Ono što je posebno važno i treba istaknuti – dosadašnja suradnja s mjesnim odborom podigla se još nekoliko stepenica više, stigli su mlađi ljudi s novim i kreativnim idejama te prepoznali da je upravo prostor škole i njenog okružja centralno mjesto za sva daljnja velika događanja u našoj Bregani.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obilježavanju 60. rođendana škole!

Do nekog novog susreta…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 5. 2022. 11:03

Majuš u Bregani

I ove se godine, sasvim u skladu sa samoborskim običajem koji je zabilježio Milan Lang (po kojem naša škola nosi ime) u Bregani kitio majuš.

Kao što se zna, riječ je o starom narodnom običaju samoborskog kraja prema kojem su se predvečer uoči 1. svibnja kitili zdenci i drveće poduljim trakama raznobojnog papira.

Tradiciju njeguje i čuva kuharica Mirjana Benalić koja je okitila prepoznatljiv „znak“ na ulazu u našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 4. 2022. 10:24

Nove mreže na školskom igralištu

Popularno "školsko" na kojem su odrasle mnogobrojne generacije mladih sportaša Bregane i okolice ponovno je dobilo novo "ruho". Dotrajale mreže koje su se pokidale od silne uporabe zamijenjene su novim. S obzirom na lijepe dane koji dolaze ne sumnjamo da će igralište ponovno biti prepuno mladih nogometaša, rukometaša, odbojkaša...

Sudeći po prvim pokazateljima, nove mreže su pun pogodak - jučer se "španalo" već od jutra...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 4. 2022. 10:21

Dobro je činiti dobro

Učenici 4. b razreda su tijekom mjeseca ožujka i travnja nizom aktivnosti osvijestili temeljne ljudske vrijednosti kao što su empatija, prijateljstvo, tolerancija i razumijevanje. Sudjelovali smo u sakupljanju pomoći za Ukrajinu, upoznali smo se (uz pomoć knjižničarke Ivančice Huđek) s poteškoćama koje imaju osobe s Downovim sindromom i osobe s autizmom. U ovo korizmeno vrijeme smo razmišljali o dobrim djelima i pokušali smo svakoga dana učiniti nešto dobro. Prije uskrsnih i proljetni praznika smo posadili i naše razredno stablo.

Njegujući smjernice kojima se kreće naša škola koja ima status Eko škole, odazvali smo se akciji "Zasadi stablo, ne budi panj!". Odlučili smo posaditi drijenak. To je naše autohtono drvo. Nekada su se u našim krajevima na Cvjetnu nedjelju iz svake kuće nosile u crkvu na posvećenje posebno isprepletene grane drijenka. U sadnji nam je pomogao naš domar Alojz Kos. Učenici su s veseljem sudjelovali u kopanju, sadnji i zalijevanju tek posađenog stabla. Nakon sadnje su, prema običaju u našem razredu, tražili čokoladna jaja u školskom vrtu i tako obilježili dolazak Uskrsa.

učiteljica Zvjezdana Malović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 4. 2022. 07:28

Najava Dana ljubavi i knjiga

Različite likovne tehnike, a motiv isti. Srce – simbol ljubavi! Likovna grupa (voditeljica Josipa Tandarić) i Aranžeri (voditeljica Jasmina Dadić) zaslužni su za vesele i razigrane boje u školskim prostorima. U mnoštvu šarenih srca, našao se i zaljubljeni jež. Jež je izrađen od starog papira i dokaz da mašta može svašta. Zahvaljujući tome možemo reciklirati i dati novi život starim knjigama. 

A time i najaviti 14. 2. – Dan ljubavi i knjige!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 2. 2022. 21:19

Postavljen kartohod u holu naše škole

Još jedna krasna priča iz Bregane - od početne ideje učiteljice povijesti i geografije Sanje Rapljenović do same realizacije nije prošlo mnogo vremena te je danas u našoj školi postavljen veliki kartohod. Riječ je o digitalnoj ortofotokarti Bregane (dimenzija 10x7,5 m) i okolnih mjesta – Podvrha, Luga, Bobovice, Gradne, Samoborskog Otoka…  

OŠ Milana Langa svrstava se tako među prve škole u Hrvatskoj koje imaju svoj impresivan kartohod (za sada službeno najveći u državi!), a zasigurno će on biti pravi magnet za sve učenike i sve posjetitelje jer je postavljen na središnjem mjestu našeg unutarnjeg prostora. Od srca zahvaljujemo Državnoj geodetskoj upravi na suradnji i pomoći oko realizacije ove ideje!

Čast da prerežu svečanu vrpcu i otvore kartohod dobili su naši učenici koji su danas u školi sudjelovali na regionalnom natjecanju (sudoku) - Laura Keliš, Andrej Matijaščić i Antun Glasnović. Kao što smo već i najavili, sljedeći korak je da na ovom mjestu jedno od svojih poznatih predavanja održi Dejan Nemčić, svjetski priznati učitelj geografije koji je već i bio gost naše škole.

Škola u Bregani stalno teži i želi napraviti korak više i korak dalje - na zadovoljstvo svih učenika, djelatnika te roditelja…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 11. 2021. 14:26

Škola u jesenjem ruhu

Naši učenici koji sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima u likovnoj grupi (pod vodstvom učiteljice Josipe Tandarić) te grupi aranžeri (pod vodstvom Jasmine Dadić) prije jesenskog odmora ukrasili su školu baš jesenskim motivima.
Želja svih i zajednička poruka jest samo jedna - da se najavljena nastava na daljinu ne produži te da se čim prije vrate u školu.
Nadamo se da će se želja i ispuniti...
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 10. 2021. 19:34

Osvježenje za učenike i učitelje

Komisija za izbor Najljepših školskih vrtova za našu učionicu na otvorenom napisala je sljedeću rečenicu  - Smještena u idiličnom okružju, pravo je osvježenje učenicima i profesorima...

Više na https://www.facebook.com/

permalink.php?story_fbid=

1015304332376360&id=

129172410989561
 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 10. 2021. 19:47

Škola u Bregani uskoro dobiva kartohod

Zahvaljujući suradnji s Državnom geodetskom upravom, škola u Bregani će dobiti kartohod. Riječ je digitalnoj ortofotokarti dopunjenoj podacima Registra prostornih jedinica.

Karta će biti postavljena na podu hola škole (dimenzije 10x7,5 m) te će to zapravo biti svojevrsni trodimenzionalni prikaz Bregane i okolice sa školom u središtu. Time će OŠ Milana Langa postati četvrta škola u Hrvatskoj koja će imati svoj kartohod, a nesumnjivo će izazvati veliki interes učenika koji će tražiti svoje ulice i mjesta kojima se kreću.

Fotografija prikazuje prvi kartohod u hrvatskim školama, onaj u Glini.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 10. 2021. 13:39

Prosudbeno povjerenstvo obišlo našu učionicu na otvorenom

Danas je našu školu posjetilo prosudbeno povjerenstvo Najljepših školskih vrtova, projekta koji zajednički "potpisuju" Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Podsjećamo, naš školski vrt proglašen je najljepšim u Hrvatskoj 2017., a ove smo se godine prijavili u kategoriji Učionica na otvorenom.

Članovi povjerenstva iznijeli su mnoštvo pohvala za naš školski okoliš te dali pregršt zanimljivih ideja i korisnih savjeta za dotjerivanje same učionice i ostalih vanjskih prostora. Tijekom njihova boravka imali su i prilike vidjeti kako izgleda jedan školski sat - za to su se pobrinuli učenici 1. a i njihova razrednica Jasmina Dadić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 10. 2021. 11:50

Započeli radovi na sanaciji krova

Jučer su započeli radovi na sanaciji dijela krova naše škole. Kao što je poznato, riječ je o dugogodišnjem problemu – tijekom obilnih kiša nerijetko se znalo događati da nekoliko učionica poplavi (prvenstveno učionica biologije). Svake godine se, s manje ili više uspjeha, popravlja krov te sanira šteta, a trenutno je učionica biologije stavljena izvan upotrebe dok se radovi kompletno ne završe. Grad je ove godine kao prioritet investicijskih radova na školama stavio upravo sanaciju krovova.

Radove na krovu naše škole izvodi Limarski obrt Bašić.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 9. 2021. 10:14

"Osvježena" karta svijeta

I tijekom ljetnih praznika u našoj je školi radno. Voditeljica učeničke zadruge Kornelija Turić Dorotić (u suradnji s učenicama Marom Rozijan i Alteom Hribar) priprema novo "osvježenje" na glavnom ulazu naše škole. Karta svijeta dobit će "pojačanje" iz keramičke peći - svaki kontinent svoju originalnu pločici s natpisom, a uredit će se i prostori iscrtanih oceana.
Iz umjetničke radionice obitelji Dorotić najavljuje se još jedan veliki likovni projekt koji bi trebao zaživjeti prije početka nove školske godine, no za sada je tek u fazi razvijanja ideje i traženja inspirativnih rješenja...
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 7. 2021. 13:32

Umotaj - odmotaj u školskom vrtu

Sedamdesetih godina 20. st. u umjetnosti se pojavljuju eksperimenti koji ukidaju tradicionalne granice slikarstva i skulpture ( pop art, op art, ambijentalna umjetnost, minimalna umjetnost, land art). Taj trend nastavlja se  eksperimentima u konceptualnoj umjetnosti koji dovode do potpune dematerijalizacije i ukidanja umjetničkog djela. To znači da koncept, tj. ideja umjetnika ima veću vrijednost od samog umjetničkog „gotovog“ djela.  Estetski element umjetnosti gubi na važnosti, svrha umjetnosti nije samo uljepšavanje i dekoriranje prostora nego poticanje i provociranje gledatelja na promišljanje i dijalog. Umjetnici Christo i Jeanne-Claude u svom umjetničkom izražavanju koriste tehniku umotavanja svakodnevnih uporabnih predmeta, biljaka, zgrada, mostova…

Njihov rad poslužio nam je kao motivacija na satu likovne kulture u 5. b razredu. Prvi zadatak bio je zamotati svoj mobitel ili neki drugi predmet. Zamotati mobitel učenicima uopće nije bilo lako!  Razmišljali smo i razgovarali o korisnosti i štetnosti mobitela, koliko će dugo učenicima mobitel ostati zamotan i kako bi izgledao život bez mobilne komunikacije. Zatim smo u školskom dvorištu pronašli predmete koje su učenici umotali u platno i tako potaknuli gledatelje na razmišljanje o svrsi i razlogu takvog umotavanja, a i o samim predmetima koje inače niti ne primijetimo i koje zapravo uzimamo „zdravo za gotovo“ (kao i puno drugih stvari, ljudi i pojava u životu).

Osim umotanih predmeta u školskom vrtu možete pronaći i land art radove 8. b razreda.

učiteljica Kornelija Turić Dorotić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 17. 5. 2021. 06:49

Tradicija kićenja majuša u Bregani se nastavlja

Čuvarica tradicije u našoj školi, kuharica Mirjana Bencalić, pobrinula se da Bregana oživi u duhu običaja koji je zabilježio Milan Lang u svojoj poznatoj knjizi „Samobor – narodni život i običaji“

Riječ je, naravno, o starom narodnom običaju samoborskog kraja prema kojem su se predvečer uoči 1. svibnja kitili zdenci i drveće poduljim trakama raznobojnog papira.

Langova tradicija živi i nadalje u školi koja s ponosom nosi njegovo ime…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 4. 2021. 10:12

Tjedan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježen je u našoj školi tijekom cijelog tjedna čitavim nizom aktivnosti – radili su se plakati, održavale radionice vezane uz zaštitu okoliša, sadilo cvijeće i stabla, izrađivali prigodni ukrasi…

Važno je napomenuti da su u svemu podjednako sudjelovali i djeca i odrasli – u školi nastojimo prenositi važne poruke i praktična znanja na mlađe generacije kako bi zajedno jačali svijest prema očuvanju prirodnog okoliša.

Škola za život...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 4. 2021. 07:59

Novim trajnicama ispunili školski kamenjar u Grdanjcima

Učenici PŠ Grdanjci i njihove učiteljice ovaj tjedan posvetili su planeti Zemlji. Uredili smo školski kamenjar novim trajnicama i posadili cvijeće u tegle na ulazu u školu.
 
Na taj način smo uljepšali naš okoliš i barem malo doprinijeli uljepšavanju našeg planeta. Sutra nas još očekuje radionica s različitim zadacima kojima ćemo osvijestiti važnost očuvanja ljepote planeta na kojem živimo.
 
Suzana Kos i Natalija Hrenek Prosoli - učiteljice u PŠ Grdanjci
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 4. 2021. 12:33

Započinje proljetno uređenje školskog vrta

Dolaskom ljepših dana započinju i radovi u našem školskom dvorištu. U narednom periodu nastojat ćemo zasaditi novo cvijeće, očistiti korov te urediti okoliš s posebnim naglaskom na učionicu na otvorenom. U sve radove uključit će se aktivno i učenici i djelatnici škole.

Danas su "probili led" petaši i njihova razrednica Marija Aščić koji su zasadili novo prekrasno stablo koje će krasiti prostor uz sam ulaz, a kuharici Mirjani Bencalić u sadnji cvijeća pomogao je i učenik 7. a razreda Marko Jazbinski.

Idućih dana (ako vrijeme bude dozvoljavalo) radovi na otvorenom se nastavljaju na obostrano zadovoljstvo...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 4. 2021. 18:31

Izdana građevinska dozvola za dogradnju škole i novu sportsku dvoranu

(preuzeto s portala radio Samobora)

Osnovna škola Milana Langa u Bregani, sagrađena prije 60-ak godina, jedna je od najboljih škola u Hrvatskoj zbog čega se kontinuirano povećava broj učenika u školi, ali i potreba za dodatnim kapacitetima. Bio je to povod za sastanak gradskih dužnosnika i pročelnika te predsjednice Mjesnog odbora Bregana s ravnateljem škole na kojem je bilo riječi o tijeku projekta ulaganja u ovu školu.

-Grad Samobor je prepoznao vrijednost, ali i potrebe škole u Bregani. Stoga je započeo projekt dogradnje škole i izgradnje školske sportske dvorane koju učenici škole i stanovnici Bregane i te kako zaslužuju – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec. -Vratit ću se kojih pet godina unatrag, kad su na Tribini gradonačelnika ravnatelj Igor Matijašić i predsjednica Mjesnog odbora Maja Gračanin potaknuli izgradnju dvorane. Iskreno sam sretan što ćemo ovaj projekt realizirati – dodao je Stanec.

Više na http://www.radiosamobor.hr/2021/04/16/izdana-gradevinska-dozvola-za-dogradnju-skole-u-bregani-i-izgradnju-nove-sportske-dvorane/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 4. 2021. 09:10

Naša učionica na otvorenom u konkurenciji za najljepšu u Hrvatskoj

I ove godine uključili smo se u natječaj "Najljepši školski vrtovi" koji provodi Hrvatska radiotelevizija (u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja). Podsjetimo, naša škola dobitnik je Zlatne povelje Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u RH 2017. godine, a i PŠ Grdanjci osvojila je priznanje za najboljeg početnika među školskim vrtovima 2018. godine.

Ove godine prijavili smo se u kategoriji Najljepša učionice na otvorenome. Više na https://magazin.hrt.hr/mladi/prijavite-se-na-natjecaj-za-najljepsi-skolski-vrt-1101837

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 4. 2021. 13:08

Sretan Uskrs svima!

Kad se male i velike ruke slože, sve se može!

Nakon što nam je Božidar Laušin poklonio velike pisanice, trebalo ih je najprije pripremiti i urediti za bojanje - pripremu je odradio domar Darko Celižić. Učiteljice Kornelija Turić Dorotić (za više razrede) te Jasmina Dadić i Josipa Tandarić (za niže razrede) dogovorile su zajedničku temu, a potom su učenici, zajedno sa svojim razrednicima, krenuli u oslikavanje. U međuvremenu je pristigao i drveni uskršnji zeko iz zagrebačkog zoološkog vrta (poklon ravnatelja Damira Skoka), a u konačnici smo dobili sjajan ukras za nadolazeće blagdane.

Pisanice i uskršnji zec zauzeli su središnje mjesto našeg školskog dvorišta i šalju univerzalnu poruku svima - sretan Uskrs žele vam učenici i djelatnici OŠ Milana Langa!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2021. 21:23

Proljetno izdanje škole pršti pozitivom

Dolaskom proljeća i hol naše škole probudio se iz zimskog sna te zasjao u proljetnom izdanju! Za zečiće, tulipane, cvjetne livade i pisanice zaslužni su učenici koji pohađaju aranžersku grupu (učiteljica Jasmina Dadić) i njihovi mali kolege iz likovne grupe (učiteljica Josipa Tandarić).


Zahvaljujući njihovim radovima hol nam pršti pozitivom i lakše se kreće u novi radni dan!

učiteljica Josipa Tandarić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2021. 07:55

Prvašići zasadili proljetnice

Jučer su učenici 1. b razreda (razrednica Anita Ban) posadili proljetnice u pripremljene tegle ispred ulaza škole. Budući da trenutno uče o rastu i razvoju biljaka,  i oni su poželjeli posaditi proljetnice koje će krasiti školsko dvorište. 

Prava i istinska škola za život od malih nogu...
 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 3. 2021. 08:49

Josipin simbol mudrosti na zidu knjižnice

Učiteljica Likovne kulture Josipa Pentić na samom je odlasku iz naše škole oslikala zid školske knjižnice. Prva je to u nizu slika koje će krasiti zidove naše knjižnice, a učiteljica je u dogovoru s knjižničarkom naslikala sovu kao simbol mudrosti i naše knjižnice.

S obzirom na epidemiološke mjere i uvjete rada, knjižnica još nije otvorena za sve učenike, ali do trenutka kada širom otvori svoja vrata, knjižnicu ćemo učiniti ugodnijim prostorom za boravak u njoj i čitanje knjiga.

Osim na zidu školske knjižnice, učiteljica Josipa ostavila je i neizbrisiv trag u srcima naših učenika i kolega s kojima je neumorno radila, poticala njihovu kreativnost uz iskrenu podršku.

Hvala joj na svemu!

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2021. 17:20

Sanacija krovišta u PŠ Grdanjci

Paralelno s ulaganjima u matičnoj školi, nastojimo brinuti i o područnim školama. Tijekom ovih zimskih praznika intenzivno se radi i u našoj Područnoj školi Grdanjci. Mijenjaju se dotrajale letve i crijep na krovištu škole, a ispred ulaza gradi se potpuno nova nadstrešnica budući da je postojeća već bila u prilično lošem stanju.
Radove na sanaciji krovišta izvodi Tesarski obrt Perokrov iz Samobora.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 1. 2021. 13:35

U školi postavljen video-nadzor

Tijekom zimskih praznika naša škola dobila je video-nadzor. Sigurnosne kamere postavljene su tako da „pokrivaju“ sve važne unutarnje prostore hodnika i hola škole kao i vanjske prostore školskog dvorišta te tako daju dodatnu sigurnost u slučaju bilo kakvog pokušaja uništavanja školske imovine.

Radove je obavila tvrtka Video sigurnosni sustavi d. o. o. iz Velike Gorice.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 1. 2021. 12:55

Podrumska učionica dobiva vanjski ulaz

Kao što je i najavljeno, podrumska učionica naše škole uskoro bi trebala dobiti i svoj ulaz s vanjske strane. Započeli su radovi na izgradnji stepenica, mijenjaju se stare i dotrajale električne instalacije u samoj učionici, a obnovit će se i zidovi.

Time će ovaj prostor postati zasebna cjelina namijenjena ne samo potrebama rada učeničke zadruge i mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti, već i mogućnosti održavanja različitih sastanaka te kreativnih školskih projekata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 1. 2021. 09:57

Škola u blagdanskom ozračju

Nadolazeći blagdani uvjetuju polako i novo "ruho" naše škole. Grupa aranžera na čelu s učiteljicom Jasminom Dadić ukrasila je pano tik uz ulaz u školu, nabavljen je i veliki bor koji je postavljen u holu tek mu slijedi ukrašavanje i kićenje, a tijekom dana na velikom interaktivnom ekranu smjenjuju se božićne pjesme.

Iako ove godine zbog epidemiološke situacije neće biti tradicionalne božićne priredbe, ipak život teče dalje te nastojimo u našu školu unijeti barem dio božićne čarolije...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 12. 2020. 09:14

Proizvodi zadruge spremni za prodaju

Jutros su kuharica Mirjana Bencalić, pomoćnica u nastavi Maja Đurđica Halambek i ravnatelj Igor Matijašić pripremili proizvode naše zadruge namijenjene skorašnjoj prodaji uoči božićnih blagdana. Nakon berbe jabuka u Noršić Selu na ponudi će se naći mnoštvo svježe napravljenih sokova od jabuka, ali i razni drugi artikli po kojima je škola već poznata - likeri (naranča, višnja, piva...), sokovi (bazga, višnja...), pekmezi (šumsko voće, jagoda, jabuka...), te čaj od jabuke. Sve navedeno pakirano je u prigodnu ambalažu sa školskom etiketom.

Za svakog će se naći ponešto...

Planirano je i da se pripremljeno tijekom prosinca izloži na prodajnom štandu kako bi bilo dostupno potencijalnim kupcima po popularnim cijenama, a sav novčani prilog ponovno će se namijeniti za razne školske aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 11. 2020. 12:11

Krenulo ispitivanje tla za novu dvoranu

Na prostoru između naše škole i vrtića počela je priprema za dugoočekivanu - novu sportsku dvoranu! Prvi koraci su napravljeni, projekt i dokumentacija su u fazi realizacije, a ovih dana krenulo je i ispitivanje tla na mjestu na kojem bi trebao "niknuti" objekt koji će u budućnosti moći koristiti učenici škole i svi sportski zaljubljenici.

Ne treba uopće napominjati koliko svi u Bregani i okolici željno iščekuju realizaciju navedenog. Počelo se kopati što je sjajan znak i nagovještaj onoga što slijedi...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 10. 2020. 09:02

Nastavlja se opremanje naše škole

Kažu da je svako ulaganje u školske prostore zalog za budućnost te se u našoj školi nastojimo u potpunosti voditi tim načelom...

Danas je u PŠ Grdanjci postavljen router koji omogućava bežični internet u svim školskim prostorima. Budući da će od ove godine svi razredi imati izbornu nastavu informatike, nesumnjivo će im to olakšati rad na računalima ili tabletima.

U matičnoj školi u Bregani postavljene su i klime u dvije preostale velike prostorije u kojima još do sada nisu našle svoje mjesto. Nakon što su opremljene sve učionice, knjižnica, kuhinja, uredi stručne službe i administrativnog dijela, na red je došla i školska zbornica te ured ravnatelja. Iako početkom nadolazeće godine, zbog poznatih razloga, klimatizacijski uređaji vjerojatno neće biti u funkciji, ipak gledamo prema unaprijed - i ova će sadašnja epidemiološka slika jednom zasigurno biti bolja te će klime u potpunosti moći rashladiti navedene prostore...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 8. 2020. 15:46

Mnoštvo novih knjiga, zvučnici za učionice, licence...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je našoj školi dodijelilo 43 200 kn za nabavu stvari potrebnih za provođenje kurikuluma (jasno je definirano što se treba nabavljati) te će se uskoro na policama školske knjižnice naći osamdesetak novih naslova koji nisu na popisu lektire, svaka učionica matične i područnih škola dobit će novi set zvučnika kako bi se zvuk s računala i pametnih ploča još bolje čuo, osiguran je i novi razglas za sve školske priredbe, učitelji su dobili licence za računalne programe koje će koristiti u radu s učenicima (Wordwall, Genially, Bookwidgets...), a za nastavu prirode i biologije nabavljeno je nekoliko novih binokularnih mikroskopa.

Već prije osigurana su i prijenosna računala za novu školsku godinu za sve učenike u matičnoj i područnim školama koji će pohađati obveznu ili izbornu nastavu informatike.

Iako je još uvijek upitno kako će nastava u novoj školskoj godini izgledati, nabavljeno će u mjesecima koji slijede itekako koristiti i učenicima i djelatnicima škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 8. 2020. 17:47

Pokretni monitori s funkcijom dodira stigli u školu

Dva velika interaktivna ekrana s funkcijom dodira (zajedno s pripadujućim pokretnim stalcima) pristigla su danas u našu školu. Naručitelj/investitor je Zagrebačka županija, a nesumnjivo je da će nova informatička oprema dodatno pridonijeti kvaliteti svih školskih procesa, kako nastavnih, tako i mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti.

S obzirom na ukupnu količinu informatičke opreme u našoj školi (gotovo sve učionice imaju pametnu ploču), s pravom možemo trvrditi da idemo ukorak s modernom tehnologijom...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 7. 2020. 14:21

I nadalje brinemo o grobu Milana Langa

U srijedu smo otišli na Gradsko groblje Samobor urediti grobno mjesto Milana Langa. Nasuli smo nove kamenčiće na nadgrobno mjesto, postavili cvijeće i zapalili svijeće.

Nakon toga otišli smo na kremšnite na gradski trg.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 6. 2020. 14:57

Spremište sportskih rekvizita u novom ruhu

Dani bez nastave tjelesne i zdravstvene kulture iskorišteni su za obnovu spremišta sportskih rekvizita. Vrijedne ruke spremačica i domara osvježile su novom bojom cjelokupan prostor, izbačena je dotrajala sportska oprema i posložene sve nove stvari dobivene u Školi za život – stručnjače, lopte, greda, švedski sanduk, obruči...

Dok čekamo novu sportsku dvoranu itekako brinemo o staroj koja je sagrađena još davnih šezdesetih  godina prošlog stoljeća…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 6. 2020. 09:01

Tehničko osoblje itekako brine o najljepšem školskom vrtu

Dok traje razdoblje u kojem u školama nema učenika, spremačice, kuharice i domari odlučili su u potpunosti "srediti" naše školski okoliš - veliko školsko dvorište koje je ne tako davno proglašeno najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj.

Obrezane su ruže i voćke, spaljeno suho granje, okopano cvijeće, navožena nova zemlja za biljke, pograbljeno lišće i granje...

Naš školski vrt sada zaista izgleda kao "bombončić"!

Bravo za cjelokupno tehničko osoblje koje je doslovno zasukalo rukave i prionulo na rad (uz sve navedeno, dobro raspoloženje i spremnost na šalu niti jednog trenutka ih ne napuštaju...)!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 13:28

Učionica na otvorenom u punom pogonu

Kao što se i pretpostavljalo, dolaskom sunčanih dana učenici i učitelji moći će koristiti sve prednosti koje pruža naše prekrasno školsko dvorište, ponajprije učionica na otvorenom.

Među prvima priliku su iskoristili učiteljica engleskog jezika Nikolina Vidović i učitelj glazbene kulture Marin Rimac koji su svoje učenike na prvi sat nastave izveli iz zatvorenog prostora.

Uopće ne treba sumnjati da će se u danima koji slijede mnogi povesti njihovim primjerom...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 3. 2020. 15:53

Učionica na otvorenom čeka učenike

Kao što smo i najavili, ove godine učenici i učitelji će moći koristiti prednosti učionice na otvorenom. Djelatnici tvrtke Nord postavili su klupe, veliki uređeni prostor s pločom za pisanje, a učenici će na raspolaganju imati i meteorološku postaju, sunčani sat te oglasnu ploču za razne obavijesti

Kao prava eko-škola pobrinuli smo se da i kukci dobiju svoj hotel...

Čeka se još samo ljepše vrijeme, kad krenu vrućine sigurno će katkad ugodnije biti držati nastavu u hladu zimzelenog drveća...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 2. 2020. 12:43

Učenici krenuli s čišćenjem bare

Vrijedni učenici 7. b razreda već u veljači započeli su s uređenjem okoliša. Iako proljetni radovi u školskom vrtu još službeno nisu krenuli, četvorica sedmaša (Noa Noršić, Ivan Nosetić, Leon Bišćan i Mihael Maroš) prionuli su uređenju bare.

Školska bara tijekom ove godine trebala bi ići u temeljitu rekonstrukciju, a ovaj prvi korak (koji je došao na učeničku inicijativu!) svakako je za svaku pohvalu! Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2020. 13:46

Uskoro nova učionica na otvorenom u Bregani

Zahvaljujući djelatnicima tvrtke Nord naša škola uskoro će imati novu, moderniju učionicu na otvorenom. Danas su dostavljene potrebne stvari, a dolazećih dana postavit će se i razmjestiti klupe, veliki plato, table s natpisima...

Time će se naš školski okoliš (najljepši školski vrt u Hrvatskoj 2017.) dodatno obogatiti, a nastava će se tijekom školske godine (posebno za vrućih ljetnih dana) moći organizirati i izvan školskih prostorija. Vjerujemo da će učionica na otvorenom biti na obostrano zadovoljstvo - i učenika i učitelja...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 1. 2020. 14:03

Podrumska učionica u novom ruhu

Stariji polaznici škole u Bregani sjećaju se učionice u podrumu koja je nekoć služila za nastavu tehničke kulture. S vremenom učionica se pretvorila u radni prostor za potrebe raznih grupa i različitih radionica. Radile su se ovdje maske za Fašnik, presađivalo cvijeće i biljke, izrađivali keramički predmeti, kreativne sitnice za Zadrugu... Tijekom godina u njoj su se čuvale i gomilale stvari tako da je s vremenom postala pretrpana.

Ovih dana učionica je zasjala u novom sjaju - uređena i spremna za novi "početak". U dogledno vrijeme planirana je i izgradnja ulaza s vanjske strane škole kako bi se ona u potpunosti odvojila i mogla poslužiti za odvijanje raznih događanja - sastanaka, predavanja i sl.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 1. 2020. 10:57

Majin pozdrav iz Bregane

Posebna atrakcija na jučerašnjoj Večeri lampiona bio je impresivni Djed Mraz uz kojeg se nalazila vreća s poklonima. Mnogobrojni mališani, ali i oni odrasli iskoristili su priliku za fotografiranje.

Ideja i realizacija djelo je naše pomoćnice u nastavi Maje Đurđice Halambek koja svojom kreativnošću naprosto oduševljava. Naše mjesto dobilo je tako u ovo predbožićno vrijeme svoju "razglednicu", a fotografije s Pozdravom iz Bregane obišle su putem društvenih mreža cijelu našu zemlju.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 12. 2019. 16:53

Postavljeni zidni projektor i platno u PŠ Novo Selo

Sve tri učenice koje pohađaju nastavu u PŠ Novo Selo od sada će moći u potpunosti pratiti nastavu baš kao i njihovi vršnjaci u matičnoj školi. Na početku nove školske godine postavljen je zidni projektor i platno, stoga će učitelj Tomislav Palačković (razrednik tamošnjih učenica), baš kao i svi predmetni učitelji koji dolaze u Novo Selo (informatika, engleski jezik, njemački jezik, vjeronauk) moći lakše prezentirati nastavne sadržaje.

Ne treba uopće govoriti kako su na novost u svojoj učionici reagirale dvije polaznice drugog razreda i njihova kolegica koja ide u četvrti razred...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 10. 2019. 18:19

Odškrinute hrvatske ljepote s potpisom Dorotića

Nova prekrasna slika iz majstorske radionice obitelji Dorotić krasi prostore OŠ Milana Langa u Bregani! Na središnjem mjestu (na zidu iznad školskih stepenica) učiteljica likovne kulture Kornelija Turić Dorotić i njen suprug Mihovil osmislili su predivne motive naše zemlje, a slika nosi naziv "Odškrinute ljepote Hrvatske".

Kroz prozor se tako može zaviriti u Dalmaciju, Gorski kotar, Hrvatsko zagorje i Slavoniju, a četiri značajna dijela naše domovine objedinjena su kao još jedna potvrda koliko je zapravo divna priroda koja nas okružuje te podsjetnik na to da tu istu prirodu itekako trebamo čuvati.

Kažu da umjetnici žive kroz djela koja ostavljaju u nasljeđe - sudeći po količini slika koju je bračni par Dorotić podario našoj školi i našem gradu, kao i iznimnoj kvaliteti samih radova, njihov umjetnički duh živjet će još dugi niz godina...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 9. 2019. 10:23
» Arhiva naših vijesti    
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Sretno, osmaši!


Anketa (mala)
Putuješ li pod ljetnim praznicima na more?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 646398
Ovaj mjesec: 7424
Ovaj tjedan: 439
Danas: 237

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju