preskoči na sadržaj
vijesti

Proizvodi zadruge spremni za prodaju

Jutros su kuharica Mirjana Bencalić, pomoćnica u nastavi Maja Đurđica Halambek i ravnatelj Igor Matijašić pripremili proizvode naše zadruge namijenjene skorašnjoj prodaji uoči božićnih blagdana. Nakon berbe jabuka u Noršić Selu na ponudi će se naći mnoštvo svježe napravljenih sokova od jabuka, ali i razni drugi artikli po kojima je škola već poznata - likeri (naranča, višnja, piva...), sokovi (bazga, višnja...), pekmezi (šumsko voće, jagoda, jabuka...), te čaj od jabuke. Sve navedeno pakirano je u prigodnu ambalažu sa školskom etiketom.

Za svakog će se naći ponešto...

Planirano je i da se pripremljeno tijekom prosinca izloži na prodajnom štandu kako bi bilo dostupno potencijalnim kupcima po popularnim cijenama, a sav novčani prilog ponovno će se namijeniti za razne školske aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 11. 2020. 12:11

Krenulo ispitivanje tla za novu dvoranu

Na prostoru između naše škole i vrtića počela je priprema za dugoočekivanu - novu sportsku dvoranu! Prvi koraci su napravljeni, projekt i dokumentacija su u fazi realizacije, a ovih dana krenulo je i ispitivanje tla na mjestu na kojem bi trebao "niknuti" objekt koji će u budućnosti moći koristiti učenici škole i svi sportski zaljubljenici.

Ne treba uopće napominjati koliko svi u Bregani i okolici željno iščekuju realizaciju navedenog. Počelo se kopati što je sjajan znak i nagovještaj onoga što slijedi...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 10. 2020. 09:02

Nastavlja se opremanje naše škole

Kažu da je svako ulaganje u školske prostore zalog za budućnost te se u našoj školi nastojimo u potpunosti voditi tim načelom...

Danas je u PŠ Grdanjci postavljen router koji omogućava bežični internet u svim školskim prostorima. Budući da će od ove godine svi razredi imati izbornu nastavu informatike, nesumnjivo će im to olakšati rad na računalima ili tabletima.

U matičnoj školi u Bregani postavljene su i klime u dvije preostale velike prostorije u kojima još do sada nisu našle svoje mjesto. Nakon što su opremljene sve učionice, knjižnica, kuhinja, uredi stručne službe i administrativnog dijela, na red je došla i školska zbornica te ured ravnatelja. Iako početkom nadolazeće godine, zbog poznatih razloga, klimatizacijski uređaji vjerojatno neće biti u funkciji, ipak gledamo prema unaprijed - i ova će sadašnja epidemiološka slika jednom zasigurno biti bolja te će klime u potpunosti moći rashladiti navedene prostore...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 8. 2020. 15:46

Mnoštvo novih knjiga, zvučnici za učionice, licence...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je našoj školi dodijelilo 43 200 kn za nabavu stvari potrebnih za provođenje kurikuluma (jasno je definirano što se treba nabavljati) te će se uskoro na policama školske knjižnice naći osamdesetak novih naslova koji nisu na popisu lektire, svaka učionica matične i područnih škola dobit će novi set zvučnika kako bi se zvuk s računala i pametnih ploča još bolje čuo, osiguran je i novi razglas za sve školske priredbe, učitelji su dobili licence za računalne programe koje će koristiti u radu s učenicima (Wordwall, Genially, Bookwidgets...), a za nastavu prirode i biologije nabavljeno je nekoliko novih binokularnih mikroskopa.

Već prije osigurana su i prijenosna računala za novu školsku godinu za sve učenike u matičnoj i područnim školama koji će pohađati obveznu ili izbornu nastavu informatike.

Iako je još uvijek upitno kako će nastava u novoj školskoj godini izgledati, nabavljeno će u mjesecima koji slijede itekako koristiti i učenicima i djelatnicima škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 8. 2020. 17:47

Pokretni monitori s funkcijom dodira stigli u školu

Dva velika interaktivna ekrana s funkcijom dodira (zajedno s pripadujućim pokretnim stalcima) pristigla su danas u našu školu. Naručitelj/investitor je Zagrebačka županija, a nesumnjivo je da će nova informatička oprema dodatno pridonijeti kvaliteti svih školskih procesa, kako nastavnih, tako i mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti.

S obzirom na ukupnu količinu informatičke opreme u našoj školi (gotovo sve učionice imaju pametnu ploču), s pravom možemo trvrditi da idemo ukorak s modernom tehnologijom...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 7. 2020. 14:21

I nadalje brinemo o grobu Milana Langa

U srijedu smo otišli na Gradsko groblje Samobor urediti grobno mjesto Milana Langa. Nasuli smo nove kamenčiće na nadgrobno mjesto, postavili cvijeće i zapalili svijeće.

Nakon toga otišli smo na kremšnite na gradski trg.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 6. 2020. 14:57

Spremište sportskih rekvizita u novom ruhu

Dani bez nastave tjelesne i zdravstvene kulture iskorišteni su za obnovu spremišta sportskih rekvizita. Vrijedne ruke spremačica i domara osvježile su novom bojom cjelokupan prostor, izbačena je dotrajala sportska oprema i posložene sve nove stvari dobivene u Školi za život – stručnjače, lopte, greda, švedski sanduk, obruči...

Dok čekamo novu sportsku dvoranu itekako brinemo o staroj koja je sagrađena još davnih šezdesetih  godina prošlog stoljeća…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 6. 2020. 09:01

Tehničko osoblje itekako brine o najljepšem školskom vrtu

Dok traje razdoblje u kojem u školama nema učenika, spremačice, kuharice i domari odlučili su u potpunosti "srediti" naše školski okoliš - veliko školsko dvorište koje je ne tako davno proglašeno najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj.

Obrezane su ruže i voćke, spaljeno suho granje, okopano cvijeće, navožena nova zemlja za biljke, pograbljeno lišće i granje...

Naš školski vrt sada zaista izgleda kao "bombončić"!

Bravo za cjelokupno tehničko osoblje koje je doslovno zasukalo rukave i prionulo na rad (uz sve navedeno, dobro raspoloženje i spremnost na šalu niti jednog trenutka ih ne napuštaju...)!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 3. 2020. 13:28

Učionica na otvorenom u punom pogonu

Kao što se i pretpostavljalo, dolaskom sunčanih dana učenici i učitelji moći će koristiti sve prednosti koje pruža naše prekrasno školsko dvorište, ponajprije učionica na otvorenom.

Među prvima priliku su iskoristili učiteljica engleskog jezika Nikolina Vidović i učitelj glazbene kulture Marin Rimac koji su svoje učenike na prvi sat nastave izveli iz zatvorenog prostora.

Uopće ne treba sumnjati da će se u danima koji slijede mnogi povesti njihovim primjerom...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 3. 2020. 15:53

Učionica na otvorenom čeka učenike

Kao što smo i najavili, ove godine učenici i učitelji će moći koristiti prednosti učionice na otvorenom. Djelatnici tvrtke Nord postavili su klupe, veliki uređeni prostor s pločom za pisanje, a učenici će na raspolaganju imati i meteorološku postaju, sunčani sat te oglasnu ploču za razne obavijesti

Kao prava eko-škola pobrinuli smo se da i kukci dobiju svoj hotel...

Čeka se još samo ljepše vrijeme, kad krenu vrućine sigurno će katkad ugodnije biti držati nastavu u hladu zimzelenog drveća...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 2. 2020. 12:43

Učenici krenuli s čišćenjem bare

Vrijedni učenici 7. b razreda već u veljači započeli su s uređenjem okoliša. Iako proljetni radovi u školskom vrtu još službeno nisu krenuli, četvorica sedmaša (Noa Noršić, Ivan Nosetić, Leon Bišćan i Mihael Maroš) prionuli su uređenju bare.

Školska bara tijekom ove godine trebala bi ići u temeljitu rekonstrukciju, a ovaj prvi korak (koji je došao na učeničku inicijativu!) svakako je za svaku pohvalu! Bravo, dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 2. 2020. 13:46

Uskoro nova učionica na otvorenom u Bregani

Zahvaljujući djelatnicima tvrtke Nord naša škola uskoro će imati novu, moderniju učionicu na otvorenom. Danas su dostavljene potrebne stvari, a dolazećih dana postavit će se i razmjestiti klupe, veliki plato, table s natpisima...

Time će se naš školski okoliš (najljepši školski vrt u Hrvatskoj 2017.) dodatno obogatiti, a nastava će se tijekom školske godine (posebno za vrućih ljetnih dana) moći organizirati i izvan školskih prostorija. Vjerujemo da će učionica na otvorenom biti na obostrano zadovoljstvo - i učenika i učitelja...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 1. 2020. 14:03

Podrumska učionica u novom ruhu

Stariji polaznici škole u Bregani sjećaju se učionice u podrumu koja je nekoć služila za nastavu tehničke kulture. S vremenom učionica se pretvorila u radni prostor za potrebe raznih grupa i različitih radionica. Radile su se ovdje maske za Fašnik, presađivalo cvijeće i biljke, izrađivali keramički predmeti, kreativne sitnice za Zadrugu... Tijekom godina u njoj su se čuvale i gomilale stvari tako da je s vremenom postala pretrpana.

Ovih dana učionica je zasjala u novom sjaju - uređena i spremna za novi "početak". U dogledno vrijeme planirana je i izgradnja ulaza s vanjske strane škole kako bi se ona u potpunosti odvojila i mogla poslužiti za odvijanje raznih događanja - sastanaka, predavanja i sl.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 1. 2020. 10:57

Majin pozdrav iz Bregane

Posebna atrakcija na jučerašnjoj Večeri lampiona bio je impresivni Djed Mraz uz kojeg se nalazila vreća s poklonima. Mnogobrojni mališani, ali i oni odrasli iskoristili su priliku za fotografiranje.

Ideja i realizacija djelo je naše pomoćnice u nastavi Maje Đurđice Halambek koja svojom kreativnošću naprosto oduševljava. Naše mjesto dobilo je tako u ovo predbožićno vrijeme svoju "razglednicu", a fotografije s Pozdravom iz Bregane obišle su putem društvenih mreža cijelu našu zemlju.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 12. 2019. 16:53

Postavljeni zidni projektor i platno u PŠ Novo Selo

Sve tri učenice koje pohađaju nastavu u PŠ Novo Selo od sada će moći u potpunosti pratiti nastavu baš kao i njihovi vršnjaci u matičnoj školi. Na početku nove školske godine postavljen je zidni projektor i platno, stoga će učitelj Tomislav Palačković (razrednik tamošnjih učenica), baš kao i svi predmetni učitelji koji dolaze u Novo Selo (informatika, engleski jezik, njemački jezik, vjeronauk) moći lakše prezentirati nastavne sadržaje.

Ne treba uopće govoriti kako su na novost u svojoj učionici reagirale dvije polaznice drugog razreda i njihova kolegica koja ide u četvrti razred...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 10. 2019. 18:19

Odškrinute hrvatske ljepote s potpisom Dorotića

Nova prekrasna slika iz majstorske radionice obitelji Dorotić krasi prostore OŠ Milana Langa u Bregani! Na središnjem mjestu (na zidu iznad školskih stepenica) učiteljica likovne kulture Kornelija Turić Dorotić i njen suprug Mihovil osmislili su predivne motive naše zemlje, a slika nosi naziv "Odškrinute ljepote Hrvatske".

Kroz prozor se tako može zaviriti u Dalmaciju, Gorski kotar, Hrvatsko zagorje i Slavoniju, a četiri značajna dijela naše domovine objedinjena su kao još jedna potvrda koliko je zapravo divna priroda koja nas okružuje te podsjetnik na to da tu istu prirodu itekako trebamo čuvati.

Kažu da umjetnici žive kroz djela koja ostavljaju u nasljeđe - sudeći po količini slika koju je bračni par Dorotić podario našoj školi i našem gradu, kao i iznimnoj kvaliteti samih radova, njihov umjetnički duh živjet će još dugi niz godina...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 9. 2019. 10:23
» Arhiva naših vijesti    
 


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li pasti snijeg za vrijeme božićnih blagdana?

TražilicaFotografija tjedna

Novi školski kalendar


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 479148
Ovaj mjesec: 7302
Ovaj tjedan: 49
Danas: 49

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju