preskoči na sadržaj
vijesti

Breganu posjetio najbolji učitelj na svijetu

Jučer je našu školu posjetio Dejan Nemčić, učitelj geografije koji će uskoro primiti nagradu kojom je i službeno proglašen najboljim učiteljem na svijetu. Inovativnost je njegov zaštitmi znak, a svojim učenicima nastoji omogućiti da uživaju svim osjetilima te ih virtualno vodi u sve zemlje svijeta odakle se javljaju uživo njegovi prijatelji, dovodi u razrede glazbenike koji dočaravaju zvuke svih kontinenata, a nerijetko poslužuje i jela određenih krajeva kako bi se učenici i na taj način približili zemlji koja se obrađuje na satu.

Dogovorena je buduća suradnja, a Dejan će (čim epidemiološke prilike budu dozvoljavale) održati predavanje za učenike naše škole i povezati ih sa školama u Africi kamo često odlazi kako bi učenicima u siromašnim zemljama ponudio bolje obrazovanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 11. 2020. 12:03

Najbolji učitelj na svijetu stiže u posjet našoj školi

Dejan Nemčić, učitelj geografije koji će ovoga mjeseca primiti nagradu za svoj iznimno kvalitetan rad (proglašen je najboljim učiteljem na svijetu) doći će do Bregane kako bi upoznao školu i naš način rada, a ravnatelj priprema i mnogobrojna pitanja za njega u sklopu intervjua za Školske novine. U nekim boljim vremenima sigurno bi on održao i neko predavanje za naše učenike na sebi svojstven način, no zbog epidemioloških uvjeta to će biti odgođeno za neka bolja vremena.
 
Iz malene Garešnice na vrh svijeta - Dejan je dokaz da treba vjerovati u snove i ustrajati na svom putu. Za takvog gosta niti datum dolaska ne može biti običan - gospodin Nemčić stiže u Breganu ovoga petka 13. u 15 sati!
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 11. 2020. 09:15

Jan i Ljubomir Kerekeš najavili film Ufuraj se i pukni

Projekt Srijedom navečer jučer je nastavljen kinom na otvorenom - film Ufuraj se i pukni...
 
Veliki magnet bio je dolazak Jana i Ljubomira Kerekeša koji su još jednom pokazali koliko su veliki ljudi! Da su veliki glumci to znaju svi koji su ih barem jednom gledali na daskama koji život znače. Bez ikakvih zahtjeva, bez ikakvih traženja, jednostavno su sjeli u auto i došli pozdraviti ljude u Bregani! Čak je Jan natuknuo mogućniost suradnje na nekoj kazališnoj predstavi za našu djecu i odrasle...
 
Film je bio pun pogodak jer su mnogobrojni gosti došli na svoje, nije se napuštao prostor ispred škole već su sve svi smijali i uživali. Oni kojima je bilo hladno sjeli su u auto na parkiralište i tako gledali film.
 
Naše malo mjesto jučer je bilo "centar svijeta"!
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 9. 2020. 15:01

Županijski aktiv ravnatelja u Bregani

Jučer smo u našoj učionici na otvorenom ugostili ravnatelje škola s područja Zagrebačke županije. Došli su i predstavnici našeg Grada, Županije,  epidemiolozi, predstavnici stožera...

U dvosatnoj razmjeni mišljenja otvorilo se puno pitanja, a neka su još uvijek ostala neodgovorena iako nastava počinje za nekoliko dana. U nizu prebacivanja odgovornosti mnogo toga ostalo je upravo na ravnateljima škola koji se moraju snalaziti kako tko zna i može...

Pod motom - zajedno smo jači nekako smo se osnažili i uvjerili da će sve biti kako treba, mada je lagana neizvjesnost svima nad glavom.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 9. 2020. 14:54

Kino na otvorenom u Bregani

Kao što smo i najavili krajem prošle nastavne godine, početkom rujna naša škola, u suradnji s POU Samobor, ponovno će biti organizator kina na otvorenom. U srijedu, 2. rujna u 20 sati, u našem će se školskom dvorištu (na travnatom prostoru između škole i vrtića) prikazati hrvatski film - Ufuraj se i pukni, komedija koju "potpisuje" obitelj Kerekeš.

Za sve posjetitelje osigurali smo i besplatni hot dog, a naravno da ćemo voditi brigu o svim propisanim epidemiološkim mjerama. Projekt Srijedom navečer u Bregani tako se nastavlja i u novoj školskoj godini...

Film + hrana = Bregana!

VAŽNO - na projekciju filma doći će glavni glumci otac i/li sin Kerekeš koji će pozdraviti prisutne!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 8. 2020. 07:14

Ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije stižu u Breganu

Dok se čekaju upute Ministarstva koje će propisivati način održavanja nastave, ravnatelji pripremaju školske prostore za vrlo izazovnu nadolazeću jesen. Kako bi se svi zajedno dodatno osnažili i dobili odgovore na neka pitanja, voditeljica Štefica Facko Vrban sazvala je Županijsko stručno vijeće koje će održati 2. rujna s početkom u 10 sati u učionici na otvorenom u našoj školi.

Bregana će tako ugostiti ravnatelje svih osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a na ŽSV će doći predstavnici osnivača, liječnik epidemiolog te predstavnik Županijskog stožera civilne zaštite Zagrebačke županije. Budući da je očito da će se tijekom godine trebati posezati za sjednicama izvan zbornice, ravnatelj OŠ Samobor Goran Ivan Matoš (nekoć učitelj informatike) održat će i kraće izlaganje kako pripremiti i održati online sjednice te kojim se sve alatima možemo koristiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 8. 2020. 14:33

Najbolji su - Bremenski svirači

Našu su školu ponovno posjetili već dobro nam znani Pinkleci, kazališna družina iz Čakovca te su odigrali predstavu Bremenski svirači prema motivima klasične basne braće Grimm za sve niže razrede i njihove učiteljice.

Red glazbe, red teksta te pregršt smijeha krase ovu dječju predstavu o životinjama glazbenicima u prepoznatljivom komičnom stilu Pinkleca upotpunjenom glazbenim dionicama koje pozivaju djecu na sudjelovanje, a da je uistinu tako pokazali su i naši učenici kada je školom gromoglasno odjekivalo da su BREMENSKI SVIRAČI NAJBOLJI!

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 2. 2020. 10:01

Problemi ovisnosti kod mladih

U našoj je školi održano predavanje na temu „Problemi ovisnosti kod mladih (uzroci, znaci, ponašanje) – video igrice“. Predavanje je održala diplomirana socijalna pedagoginja s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju koja je i prošle školske godine gostovala u našoj školi – Sonja Jarebica.

Obzirom na veliki značaj teme, na predavanje su bili pozvani svi zainteresirani, posebice roditelji učenika predmetne nastave i učitelji. Zanimljivim predavanjem i brojnim primjerima iz bogate prakse, Sonja Jarebica je ukazala na važnost prevencije i osvještavanja problema ovisnosti kod mladih.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 1. 2020. 08:45

Problemi ovisnosti kod mladih - video igrice

Poštovani učitelji, učenici i roditelji,

u srijedu, 15. siječnja u 19.10 u prostoru naše škole održat će se predavanje na temu Problemi ovisnosti kod mladih (uzroci, znaci, ponašanje) – video igrice.

Predavanje će održati Sonja Jarebica, dipl. soc. pedagog i predsjednica udruge TI SI OK. Obzirom na važnost teme, nadamo se što većem odazivu.

pedagoginja Željka Ceglec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 1. 2020. 11:32

Sanja Polak potaknula učenike na čitanje

Danas je u našoj školi gostovala književnica Sanja Polak. Za učenike petih i šestih razreda održala je zanimljivo predavanje o važnosti čitanja, a izlaganje je obogatila mnogobrojnim primjerima iz vlastitog života. Školski sat nije bio dovoljan za sva pitanja koja su učenici pripremili, no autorica dogodovština o Palini P. strpljivo je odgovarala na sve upite želeći baš svima dati priliku da saznaju odgovor na ono što ih zanima.

Najavila je i skori izlazak nove knjige za koju uopće ne sumnjamo da će naići na sjajan prijem kod čitatelja, baš kao što je i njeno gostovanje naišlo na sjajan prijem kod učenika naše škole.

Za kraj druženja svaki od učenika mogao je na pripremljene papire napisati svoje dojmove o autoričinim knjigama, njenom radu i samom književnom susretu, a naša gošća istaknula je da će sve komentare brižno pročitati.

Zahvaljujemo spisateljici na dolasku i nadamo se da će sličnih susreta biti još...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 10. 2019. 13:27

U Breganu dolazi Sanja Polak

Sljedeće srijede (30. listopada) u našu školu stiže književnica Sanja Polak. Vrsna spisateljica koja je, između, ostalog, napisala proslavljeni dječji roman Dnevnik Pauline P. održat će predavanje za učenike 5. i 6. razreda naše škole.

S obzirom na to koliko je rado čitana autorica, uopće ne sumnjamo da će njeno gostovanje naići na sjajan odjek kod naših učenika koji su njeno djelo već imali na svojem lektirnom popisu.

Susret s književnicom zakazan je u 10 sati i 40 minuta.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 10. 2019. 10:37

Virtualno svoj

Za učenike četvrtih razreda održana je radionica pod nazivom Virtualno svoj s ciljem prevencije internetskog nasilja u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Grada Samobora. U uvodnom dijelu radionice učenici su saznali što su mediji, a tko publika te kako se informacije putem medija prenose. Naučili su razliku između tradicionalnih medija i novih medija koji su se pojavili dolaskom interneta. Učenici i sami korisnici medija, nabrajali su medije s kojima se svakodnevno susreću.

Upoznati su s činjenicom da mediji mogu imati i imaju svoje loše strane kao što su netočne i neprovjerene informacije koje prenose te da informacije nisu uvijek dobronamjerne. Učenici su se susreli s pojmom elektroničkog nasilja , eng. cyberbullyng i njegovim karakteristikama. Razgovaralo se o tome kako se osjećaju žrtve nasilja te da svako nasilje treba prijaviti roditelju, učitelju ili drugoj odrasloj osobi u koju imaju povjerenja. Naglasak tijekom radionice bio je na sigurnom i odgovornom korištenju društvenih medija. Za sve dodatne informacije i pitanja učenici (i roditelji) mogu se javiti/pogledati na: info@dkmk.hr, info@djecamedija.org, http://www.dkmk.hr/, http://www.djecamedija.org/

učiteljica Ivana Smolej Kolarek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 20:20

Leteći čovjek - Faust Vrančić

Zahvaljujući suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Samobor u sklopu projekta (znanost i umjetnost za djecu), učenici 2. b razreda su sudjelovali u radionici o znamenitom hrvatskom polihistoru, jezikoslovcu, izumitelju, diplomatu, inženjeru, svećeniku i biskupu Faustu Vrančiću.

Nakon odslušane priče o životu i djelu Fausta Vrančića, slijedio je kviz i radionica izrade padobrana. Učenici su pažljivo i sa zanimanjem pratili priču o “Letećem čovjeku” tj. izumu padobrana pa su uspješno odgovorili na pitanja u kvizu. Svaki učenik je otišao kući bogatiji znanjem. Ponosno su odnijeli padobran koji su izradili na radionici.

učiteljica Zvjezdana Malović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 15:35

Kako biti što sigurniji u prometu

Početkom svake nastavne godine u našu školu pristiže kontakt-policajac Marko Rimac kako bi onim najmlađima, našim prvašićima, ukazao na važnost pravilnog ponašanja u prometu - prelaska preko ceste, vožnje biciklom i sl. S njim u društvu bio je i predstavnik HAK-a Josip Bašić te su zajedno podijelili prigodne i edukativne poklone.

Nakon matične škole u Bregani, pokloni su dodijeljeni i prvašićima u PŠ Grdanjci.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 9. 2019. 11:05
» Arhiva naših vijesti    
 


Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li pasti snijeg za vrijeme božićnih blagdana?

TražilicaFotografija tjedna

Novi školski kalendar


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 479148
Ovaj mjesec: 7302
Ovaj tjedan: 49
Danas: 49

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju