preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

U Grdanjcima zadnji dan nastave u slavljeničkom tonu

Ispratili smo još jednu generaciju četvrtaša PŠ Grdanjci s priredbom i druženjem. Učenici su roditelje razveselili pjesmom, recitacijama i igrokazima, a roditelji nas prekrasnom tortom.

Današnji smo zadnji dan nastave nastavili u istom slavljeničkom tonu uz igre i piknik.

učiteljica Natalija Hrenek Prosoli

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 6. 2022. 11:01

Zatvara se i PŠ Novo Selo

Posljednji dan nastave ujedno je i znak zaključavanja vrata škole u Novom Selu Žumberačkom jer od jeseni nastave u toj područnoj školi biti neće…

Dvije učenice koje danas završavaju 4. razred od nove školske godine kreću u matičnu školu u Bregani, a novih đaka koji bi se upisali jednostavno nema. Nakon Noršić Sela prošle godine, još jedan naš prostor gubi svoju prvenstvenu namjenu i polako ulazi u statistiku zatvorenih škola.

Mogli bismo sad lamentirati unedogled kako je naš Žumberak prekrasan, kako bi neki drugi iskoristili sve potencijale koje taj kraj ima i privukli ljude, no ostaje činjenica od koje ne treba bježati – bez obzira što poneki entuzijasti poput Mile Vranešića žele vratiti ljude „gore“, sve ih je manje koji uopće razmišljaju o tome.

Žumberak nam je prekrasan za izlete, Žumberak nam je divan „na papiru“ i u pjesmama (aj-haj!), o Žumberku volimo pričati i isticati njegove prirodne ljepote, no rijetki se odlučuju za život na tom području. Mlade obitelji koje bi došle tamo s djecom tek su sanak pusti, a oni rijetki koji ostaju u mjestima poput Novog Sela (ili Bratelja npr.) snalaze se kako najbolje umiju boreći se sa svim „krivinama“ i „neravninama“ nalik na cestu koja vodi prema njihovu odredištu.

Tko se barem jednom zaputio automobilom do Budinjaka u potpunosti zna o čemu pričam…

Svjestan sam činjenice da ljudi sve više sele u urbanije prostore, no možda je zaista nekom neutralnom laiku teško objasniti da na našem (ne tako ogromnom) samoborskom području neke škole muku muče upravo s prostorima, a u isto vrijeme se neke škole zatvaraju. No, to je već tema za jednu dublju analizu.

U svakom slučaju, netko će reći da je u susjedstvu uvijek „trava zelenija“, no možda bi trebalo zaviriti preko granice i pogledati kako slične (ili mnogo manje prostore u turističke i ine svrhe iskorištavaju Slovenci…

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 6. 2022. 09:26

Petra i Tia određivale vremensku prognozu

Učenice Područne škole Novo Selo Žumberačko bile su prošloga tjedna na terenskoj nastavi u Posjetiteljskom centru Budinjak. Uz stručno vodstvo učenice Petra i Tia prošle su radionicu “Mali meteorolozi” tijekom koje su same izradile mjerne instrumente (vjetrometar, vjetrokaz i barometar), te uz pomoć njih i još nekih pomagala (poput češera), odredile vremensku prognozu za sljedeći dan.

Nakon toga sudjelovale su u maloj prirodoslovnoj šetnji po poučnoj stazi “Staza kneževa” tijekom koje su se upoznale s orhidejama Parka prirode, šumom breze i hrasta cera, spiljom židovske kuće te budinjačkom lokvom na kojoj su uz pomoć mrežica upoznale neke od stanovnika ovih vodenih staništa - planinskog vodenjak i vretenaca u ličinačkom stadiju.

učiteljica Maja Talković Šikić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 23. 5. 2022. 08:13

Prigodna slikovnica uz Svjetski dan snjegovića

Učiteljica informatike Sanja Barbarić za učenike trećih i četvrtih razreda škole u Bregani i sve učenike PŠ Grdanjci osmislila je projekt (Kako izraditi slikovnicu?) koji će provoditi tijekom siječnja i veljače.

Za slikovnice zajedničkog naziva „Čaroban grad snjegovića knjigoljubaca“ pripremila je i napravila grad od drvenih kućica i snjegoviće knjigoljupce s vunenim kapicama koji će biti glavna motivacija učenicima za priče u slikovnicama. Osim želje da nauči učenike kako se radi slikovnica, želja joj je razviti dodatnu ljubav prema čitanju te povezati tekst i slike/animaciju.

Kao uvod u navedeni projekt sama je osmislila jednu slikovnicu koja se prigodno veže uz današnji Svjetski dan snjegovića. Više na https://sites.google.com/view/knjiznica-os-mlanga-bregana

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 1. 2022. 15:19

Žumberačka zimska idila

I dok nizinske krajeve obasjava sunce, a tragovi snijega polako iščezavaju, s idiličnim fotografijama iz Područne škole Novo Selo javila se učiteljica Maja Talković Šikić koja uživa u zimskim radostima sa svojim učenicama.

Nažalost, ovakva školska idila trajat će još kratko - sa završetkom nastavne godine zatvara se i ova škola. Dvije učenice 4. razreda prelaze najesen u peti razred u Breganu, a novih učenika za upis nema.

Time će, nažalost, i službeno biti okončana žumberačka školska priča...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 11. 1. 2022. 13:53

Sveti Nikola obišao područne škole

Jutros je naše područne škole (PŠ Grdanjci i PŠ Novo Selo) obišao sv. Nikola koji je za sve učenike pripremio poklončiće (slatkiše). Učenici su bili ugodno iznenađeni (ne)očekivanim gostom, a posebno je upečatljivo bilo na snijegom pokrivenom Žumberku.

Osim učenika u područnim školama, slatkiši će biti podijeljeni i svim učenicima škole u Bregani…

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 12. 2021. 13:11

Naš Dan kruha u Školskim novinama

U novom broju Školskih novina objavljen je članak vezan uz našu školu. Razrednice 2. b (Anita Ban) i učenika koji pohađaju nastavu u Grdanjcima (Natalija Hrenek Prosoli i Suzana Kos) opisale su kako je obilježen Dan kruha u njihovim razredima.

Članak se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 11. 2021. 08:30

Dan kruha u PŠ Grdanjci

Ove srijede u PŠ Grdanjci obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ugostili smo župnika, velečasnog Josipa Čuliga koji je blagoslovio krušne proizvode koje su naši vrijedni učenici napravili kod kuće sa svojim roditeljima, bakama, braćom i sestrama. Učenici su pripremili nekoliko prigodnih pjesama i sastavaka pod vodstvom vjeroučiteljice Barbare Dodić. Dio atmosfere možete vidjeti na fotografijama.

učiteljice Natalija Hrenek Prosoli i Suzana Kos

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 10. 2021. 19:28

Kamišibaj u Grdanjcima

U ponedjeljak su učenicima PŠ Grdanjci došle u posjet učiteljica Nikolina Kramarić i školska knjižničarka Ivančica Huđek kako bi ih upoznale s tehnikom pripovijedanja priča kamišibaj. Tako su učenici sa svojim učiteljicama uživali u predstavama prema narodnim bajkama Kraljeva kći i Mala vila koje su za njih priredile i izvele učiteljica i knjižničarka.

Na samome početku učenici su mogli nešto saznati o kamišibaju, a nakon izvedenih predstava popričali su o bajkama i njihovim obilježjima. Kruna nesvakidašnjeg dana za učenike bilo je pisanje vlastitih bajki koje su zatim pokušali oslikati i prikazati na kamenju akrilnim bojama, tzv. stone story, a potom su svoje bajke izveli iza butaja.

Njihov prvi susret s novom tehnikom ostavio im je lijepo iskustvo, sa željom da se ovakvi događaji ponove.

knjižničarka Ivančica Huđek

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 22. 9. 2021. 14:00

Dobiveni sportski rekviziti već u pogonu

Komplet rekvizita za naše područne škole (savitljivi obruči, čučnjevi, ploče za ravnotežu, meke spužvaste lopte...) kojim Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastoji omogućiti učenicima koji nemaju sportsku dvoranu mogućnost aktivnijeg sadržaja u nastavi TZK već se koristi.

U PŠ Novo Selo Žumberačko danas su naše dvije učenice zajedno sa svojom razrednicom Majom Talković Šikić uživale na travnatom prostoru ispred škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 9. 2021. 12:53

Sportski rekviziti za područne škole

Jučer je stigao komplet sportskih rekvizita za naše područne škole - savitljivi obruči, čučnjevi, ploče za ravnotežu, meke spužvaste lopte... Riječ je o projektu na koji se naša škola prijavila tijekom travnja (Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece).
Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastoji omogućiti učenicima (koji nemaju sportsku dvoranu) mogućnost aktivnijeg sadržaja u nastavi TZK.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 8. 7. 2021. 13:35

Zatvara se škola u Noršić Selu

S krajem ove školske godine zatvara se Područna škola Noršić Selo…

Jedina učenica koje je prošle godine u Noršiću imala nastavu spušta se u Breganu, a novih učenika za upis nema. Šteta, budući da je škola obnovljena, nalazi se na prekrasnom mjestu, no jednostavno učitelji nemaju kome držati nastavu. U dolazećim danima odlučit će se i o sudbini školske zgrade, odnosno hoće li se sad već bivša škola prenamijeniti u nešto drugo.

Kao i u mnogim drugim mjestima s područnim školama i ovdje je stavljen ključ u bravu...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 25. 6. 2021. 10:30

Upoznaj lokvu

Jučer je PŠ Novo Selo posjetila Dubravka Kranjčević, voditeljica Eko – centra Budinjak. Predstavila nam je živi svijet lokve s Budinjaka, osobito punoglavce žaba, vodenjaka, vretenaca, vodene kornjaše. Učenice su naučile pomoću lupe uočiti dijelove tijela kukaca te pomoću jednostavnog ključa za određivanje odrediti kojoj skupini pripada životinja.

Naučile smo kako pomoću beskralješnjaka odrediti biotički indeks, odnosno kvalitetu vode. Razgovarale smo i o važnosti očuvanja čistih voda na kršu.

Na kraju radionice smo iz papira izrezale i složile mali model žabe gatalinke u bari.

učiteljica Maja Talković Šikić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 18. 6. 2021. 07:13

Prilog iz PŠ Grdanjci u Školskim novinama

U novom broju Školskih novina objavljen je članak iz PŠ Grdanjci o suradnji s Zoološkim vrtom grada Zagreba.

Članak se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 24. 5. 2021. 12:00

ZOO je stigao u goste Grdanjcima

Ove srijede u PŠ Grdanjci ugostili smo Zoološki vrt grada Zagreba i njihov projekt ZOO u gostima. Riječ je o skupu programa za osnovne škole – to je virtualni posjet edukatora Zoološkog vrta grada Zagreba učenicima iz cijele Hrvatske kojima zbog epidemije COVID-19 bolesti nije moguć posjet Zoološkom vrtu. Edukatorica Tina nas je vodila kroz zanimljivu radionicu Život životinja.

Istraživali smo, upoznavali i opisivali međusobnu ovisnost živih bića i uvjeta života te naučili razlikovati skupine životinja prema različitim kategorijama podjele. Saznali smo i to da u ZOO uskoro stiže novi stanar, žirafa. Veselimo se susretu s njom uživo.

učiteljica Suzana Kos

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 14. 5. 2021. 07:07

Tajni život solitarnih pčela

Jedinstvenu terensku nastavu danas su imali u Noršić Selu učenici 6. b s razrednicom Valentinom Martinček. U suradnji s Parkom prirode Žumberak – Samoborsko gorje i Udrugom studenata biologije (BIUS) sudjelovali su na radionici Tajni život solitarnih pčela. Cilj radionice je predstaviti oprašivače učenicima osnovne škole (s fokusom na solitarne pčele), naglasiti njihovu važnost u hranidbenom lancu i ekosustavu te osvijestiti kako svojim djelovanjem možemo smanjiti ugroženost oprašivača (posebice solitarnih pčela).

Radionica je započela uvodom u kojom su se učenici upoznali s radom biologa. U igri „Hranidbena mreža“ učenici su ponovili što su hranidbeni lanci te učili o problemima narušavanja hranidbenog lanca. Nakon toga su se kroz  raspravu,  preparate kukaca, slikovne  prikaze,  igru, radne listiće i modele detaljno upoznali s oprašivačima, a pritom se posebna pozornost stavila na  solitarne pčele.

Učenici su naučili kako se pravilno ponašati u blizini pčela ili osa i glavnu razliku između njih, učili su o košnicama i važnosti voska, a na primjeru modela imali su priliku vidjeti kako izgleda jedna ćelija u košnici, a zatim su i sami sudjelovali u izgradnji kućice za pčele.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 7. 5. 2021. 15:02

Projekt - Gradimo socioemocionalne kompetencije

Učenici 1. i 3. razreda u Grdanjcima su kroz mjesec travanj gradili „socioemocionalne kompetencije“. Čitajući četiri slikovnice autorica Tamare Vučković, Jelene Brezovec i Tihane Lipovec Fraculj radili smo na razvoju osobnih vještina kako bi izrasli u sposobne, stabilne, odgovorne i samopouzdane pojedince.

Učenici su uživali čitajući edukativne slikovnice. Glavni likovi su njihovi vršnjaci koji prolaze kroz različite dogodovštine i simpatične nestašluke. Poistovjećujući se s njima učenici uče o odgovornosti, samoregulaciji emocija, samopouzdanju i asertivnoj komunikaciji.  Nakon čitanja smo razgovarali o potrebama i željama, iznosili smo stavove, učili smo pomoći si u situacijama kada nas obuzmu različite emocije. Naš je razred dobio mirni kutak.

Naučili smo reći ne a nikoga ne uvrijediti i razvijali smo pozitivan stav o sebi. Ovo je jedan korak u razvoju vještina koje se nadograđuju cijeli život.

učiteljica Natalija Hrenek Prosoli

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 5. 2021. 12:05

Novim trajnicama ispunili školski kamenjar u Grdanjcima

Učenici PŠ Grdanjci i njihove učiteljice ovaj tjedan posvetili su planeti Zemlji. Uredili smo školski kamenjar novim trajnicama i posadili cvijeće u tegle na ulazu u školu.
 
Na taj način smo uljepšali naš okoliš i barem malo doprinijeli uljepšavanju našeg planeta. Sutra nas još očekuje radionica s različitim zadacima kojima ćemo osvijestiti važnost očuvanja ljepote planeta na kojem živimo.
 
Suzana Kos i Natalija Hrenek Prosoli - učiteljice u PŠ Grdanjci
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 4. 2021. 12:33

Kap dobrote = Kapa na dar

U petak je u područnim školama Grdanjci i Novo Selo bilo veliko veselje. Svi učenici dobili su kapice na dar. Kape je ručnim radom, petlju po petlju, isplela učiteljica informatike Sanja Barbarić. Svaki učenik dobio je kapicu po želji, sam je odabrao boju i model. Još jednom se pokazalo da su djeca i učitelji u područnim školama jedna velika obitelj u kojoj vlada osjećaj pripadnosti, prijateljstva i bliskosti.

A biti učitelj je životna misija, a ne zanimanje.

- U ova teška vremena potresa i korone, nastave u školi i online, pomislila sam da bi bilo dobro učenike iznenaditi lijepom gestom. A znala sam da im se sviđaju kape koje ja nosim. Stalno o njima pričaju. Najveća nagrada za moj trud je osmijeh i sreća u očima djeteta. Kad to vidim, onda znam – vrijedilo je! – riječi su učiteljice Sanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 1. 2021. 07:53

Radovi u Grdanjcima u Školskim nvinama

U novom broju Školskih novina objavljen je i članak o radovima u našoj Područnoj školi Grdanjci - sanaciji krova i gradnji nadstrešnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 1. 2021. 07:31

Sanacija krovišta u PŠ Grdanjci

Paralelno s ulaganjima u matičnoj školi, nastojimo brinuti i o područnim školama. Tijekom ovih zimskih praznika intenzivno se radi i u našoj Područnoj školi Grdanjci. Mijenjaju se dotrajale letve i crijep na krovištu škole, a ispred ulaza gradi se potpuno nova nadstrešnica budući da je postojeća već bila u prilično lošem stanju.
Radove na sanaciji krovišta izvodi Tesarski obrt Perokrov iz Samobora.
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 13. 1. 2021. 13:35

Berba jabuka u PŠ Noršić Selo

Pedesetak ljudi (odraslih i djece) uživalo je na čistom noršićkom zraku, nabralo mnoštvo jabuka i provelo jedno prekrasno subotnje prijepodne u prirodi...

Svi su nabrali ponešto jabuka za doma, dio će ostati u školi za kolače i kompote, a dio ćemo odvesti u sigurne kuće i staračke domove našega grada. Stare i ukusne sorte jabuka tako nisu propale već će mnogima biti u slast!

Opet je jednoglasno zaključeno - ovakvih nam druženja treba čim više!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 10. 2020. 07:13

Računala za područne škole

(preuzeto s mrežnih stranica MZO)

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli sredstava osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za područne škole. Ovom odlukom odobravaju se sredstva osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za 1.137 područnih škola u ukupnome iznosu od 15.334.000,00 kuna.   

Ovom odlukom  naše područen škole (Grdanjci i Novo Selo) dobile su ukupno 17 000 kn za nabavu računala (za izvođenje nastave informatike u razrednoj nastavi). 

Više na http://mzo.gov.hr/vijesti/odluka-o-dodjeli-sredstava-osnovnim-skolama-za-nabavu-laptopa-hibridnih-racunala-za-podrucne-skole/3737   

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 5. 2020. 07:43

Fašnik u područnim školama

Jučer je Fašnik obilježen i u našim područnim školama u Grdanjcima, Novom Selu i Noršić Selu. Tročlana delegacija iz Bregane uputila se prema područnim školama gdje su ih dočekali maskirani učenici i njihovi učitelji.

Maskiranim predstavnicima škola uručeni su i slatki poklončići, a neizbježno je bilo i zajedničko fotografiranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 2. 2020. 08:11

Grom udario u PŠ Noršić Selo

Tijekom današnjeg nevremena grom je udario u krov PŠ Noršić Selo. Osim što je izazvao neugodnost kod učenika i djelatnika škole, nije napravio većih problema. Kvarovi su brzo otklonjeni, a manja materijalna šteta će se uskoro nadoknaditi.

Najvažnije od svega, nitko nije ozlijeđen niti se bilo kome tko se nalazio u školi (osim početnog šoka) nešto dogodilo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 2. 2020. 14:22

Božićna radionica u Grdanjcima

U PŠ Grdanjci Ispratili smo ovu godinu božićnom radionicom na kojoj su učenici zajedno s roditeljima izradili prigodne ukrase koji će krasiti njihove domove.

Djed Božićnjak je u Grdanjce stigao nešto ranije pa se pod školskim drvcem već našao poklon i oduševio učenike. Učionice nam krase nove police i tepisi. 
 
Očito smo bili jako dobri.
 
učiteljica natalija Hrenek Prosoli
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 12. 2019. 10:31

Blagdansko ozračje u Noršić Selu

Blagdansko (božićno) raspoloženje stiglo je u PŠ Noršić Selo. Učenice 8. razreda Slavica Bašić i Antonija Lukšić te učenici 5. razreda Tea Bašić i Matija Lukšić  svojom su kreativnošću, maštovitošću i timskim radom osmislili i realizirali estetsko uređenje škole za nadolazeće blagdane pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Josipe Pentić.

Učenici su marljivo crtali, lijepili, rezali, i  slagali te svojim nesebičnim doprinosom uljepšali školske prostorije.

učiteljica Josipa Pentić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 12. 2019. 08:52

Kestenijada u PŠ Grdanjci

S obzirom da su nam najavili hladnije i kišno vrijeme idućih dana, mi smo odlučili iskoristiti zadnje zrake sunca družeći se uz pečene kestene. Učenici su preko vikenda obišli obližnje šume i ubrali kestene te ih kod kuće pripremili za pečenje. 

Dok su učenici odmjeravali snage u štafetnim igrama na igralištu, naša vrijedna učiteljica Natalija Hrenek Prosoli je ispekla kestenje u kojima smo svi zajedno uživali.
 
učiteljica Suzana Kos 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 10. 2019. 14:27

Postavljeni zidni projektor i platno u PŠ Novo Selo

Sve tri učenice koje pohađaju nastavu u PŠ Novo Selo od sada će moći u potpunosti pratiti nastavu baš kao i njihovi vršnjaci u matičnoj školi. Na početku nove školske godine postavljen je zidni projektor i platno, stoga će učitelj Tomislav Palačković (razrednik tamošnjih učenica), baš kao i svi predmetni učitelji koji dolaze u Novo Selo (informatika, engleski jezik, njemački jezik, vjeronauk) moći lakše prezentirati nastavne sadržaje.

Ne treba uopće govoriti kako su na novost u svojoj učionici reagirale dvije polaznice drugog razreda i njihova kolegica koja ide u četvrti razred...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 10. 2019. 18:19

Mladi čuvari prirode

Učenici četvrtih razreda posjetili su našu PŠ Novo Selo. Tamo su ih dočekale 3 učenice, njihov učitelj i teta kuharica. Nakon upoznavanja i razgledavanja okolice škole svi zajedno krenuli smo prema Budinjaku.

U Eko-centru Budinjak  učenici su sudjelovali u edukativnom programu „Mladi čuvar prirode“ .U prvom dijelu radionice Potraga za blagom, uz vodstvo stručnih suradnika učenici su izrađivali sunčane satove pritom ponavljajući sadržaje orijentacije u prirodi. Drugi dio radionice odvijao se na terenu, tj. šumi i livadi gdje su se učenici pomoću karte, kompasa, znakova u prirodi i uputa orijentirali dok nisu pronašli kovčeg s blagom.

učiteljica Anita Ban

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 20:30

Snijeg sredinom svibnja

Učitelj Branimir Martinović koji se zajedno s učenicima nalazi u našoj PŠ Novo Selo poslao nam je fotografiju snimljenu danas - snježne pahulje ponovno su zabijelile okolicu naše područne škole.

Sve to ne bi bilo nimalo neobično jer su stanovnici Novog Sela Žumberačkog itekako navikli na snijeg, no radi se o sredini proljetnog mjeseca svibnja!

Ovo je još jedan dokaz nepredvidljivosti vremena ili kao što je netko u šali rekao - još samo da prezimimo ovo ljeto...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 5. 2019. 11:22

Ormarići za učenike stigli i u Grdanjce

Nakon što su prošle školske godine garderobne ormariće dobili učenici u matičnoj školi u Bregani, sada su šareni prostor za spremanje svojih stvari dobili i učenici u područnoj školi u Grdanjcima.

Dvadeset učenika PŠ Grdanjci moći će tako također rasteretiti svoje teške školske torbe...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 5. 2019. 14:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Područne škole

Osnovna škola Milana Langa ima tri područne škole - PŠ Grdanjci, PŠ Novo Selo i PŠ Noršić Selo. U Grdanjcima i Novom Selu nastavu polaze učenici razredne nastave, a u Noršić Selu nastava se organizira za učenike predmetne nastave.

Društvene mreže


Fotografija tjedna

Sretno, osmaši!


Anketa (mala)
Putuješ li pod ljetnim praznicima na more?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 646398
Ovaj mjesec: 7424
Ovaj tjedan: 439
Danas: 237

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju