preskoči na sadržaj
vijesti

Berba jabuka u PŠ Noršić Selo

Pedesetak ljudi (odraslih i djece) uživalo je na čistom noršićkom zraku, nabralo mnoštvo jabuka i provelo jedno prekrasno subotnje prijepodne u prirodi...

Svi su nabrali ponešto jabuka za doma, dio će ostati u školi za kolače i kompote, a dio ćemo odvesti u sigurne kuće i staračke domove našega grada. Stare i ukusne sorte jabuka tako nisu propale već će mnogima biti u slast!

Opet je jednoglasno zaključeno - ovakvih nam druženja treba čim više!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 5. 10. 2020. 07:13

Računala za područne škole

(preuzeto s mrežnih stranica MZO)

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli sredstava osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za područne škole. Ovom odlukom odobravaju se sredstva osnovnim školama za nabavu laptopa/hibridnih računala za 1.137 područnih škola u ukupnome iznosu od 15.334.000,00 kuna.   

Ovom odlukom  naše područen škole (Grdanjci i Novo Selo) dobile su ukupno 17 000 kn za nabavu računala (za izvođenje nastave informatike u razrednoj nastavi). 

Više na http://mzo.gov.hr/vijesti/odluka-o-dodjeli-sredstava-osnovnim-skolama-za-nabavu-laptopa-hibridnih-racunala-za-podrucne-skole/3737   

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 5. 2020. 07:43

Fašnik u područnim školama

Jučer je Fašnik obilježen i u našim područnim školama u Grdanjcima, Novom Selu i Noršić Selu. Tročlana delegacija iz Bregane uputila se prema područnim školama gdje su ih dočekali maskirani učenici i njihovi učitelji.

Maskiranim predstavnicima škola uručeni su i slatki poklončići, a neizbježno je bilo i zajedničko fotografiranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 2. 2020. 08:11

Grom udario u PŠ Noršić Selo

Tijekom današnjeg nevremena grom je udario u krov PŠ Noršić Selo. Osim što je izazvao neugodnost kod učenika i djelatnika škole, nije napravio većih problema. Kvarovi su brzo otklonjeni, a manja materijalna šteta će se uskoro nadoknaditi.

Najvažnije od svega, nitko nije ozlijeđen niti se bilo kome tko se nalazio u školi (osim početnog šoka) nešto dogodilo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 4. 2. 2020. 14:22

Božićna radionica u Grdanjcima

U PŠ Grdanjci Ispratili smo ovu godinu božićnom radionicom na kojoj su učenici zajedno s roditeljima izradili prigodne ukrase koji će krasiti njihove domove.

Djed Božićnjak je u Grdanjce stigao nešto ranije pa se pod školskim drvcem već našao poklon i oduševio učenike. Učionice nam krase nove police i tepisi. 
 
Očito smo bili jako dobri.
 
učiteljica natalija Hrenek Prosoli
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 21. 12. 2019. 10:31

Blagdansko ozračje u Noršić Selu

Blagdansko (božićno) raspoloženje stiglo je u PŠ Noršić Selo. Učenice 8. razreda Slavica Bašić i Antonija Lukšić te učenici 5. razreda Tea Bašić i Matija Lukšić  svojom su kreativnošću, maštovitošću i timskim radom osmislili i realizirali estetsko uređenje škole za nadolazeće blagdane pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Josipe Pentić.

Učenici su marljivo crtali, lijepili, rezali, i  slagali te svojim nesebičnim doprinosom uljepšali školske prostorije.

učiteljica Josipa Pentić

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 20. 12. 2019. 08:52

Kestenijada u PŠ Grdanjci

S obzirom da su nam najavili hladnije i kišno vrijeme idućih dana, mi smo odlučili iskoristiti zadnje zrake sunca družeći se uz pečene kestene. Učenici su preko vikenda obišli obližnje šume i ubrali kestene te ih kod kuće pripremili za pečenje. 

Dok su učenici odmjeravali snage u štafetnim igrama na igralištu, naša vrijedna učiteljica Natalija Hrenek Prosoli je ispekla kestenje u kojima smo svi zajedno uživali.
 
učiteljica Suzana Kos 
  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 28. 10. 2019. 14:27

Postavljeni zidni projektor i platno u PŠ Novo Selo

Sve tri učenice koje pohađaju nastavu u PŠ Novo Selo od sada će moći u potpunosti pratiti nastavu baš kao i njihovi vršnjaci u matičnoj školi. Na početku nove školske godine postavljen je zidni projektor i platno, stoga će učitelj Tomislav Palačković (razrednik tamošnjih učenica), baš kao i svi predmetni učitelji koji dolaze u Novo Selo (informatika, engleski jezik, njemački jezik, vjeronauk) moći lakše prezentirati nastavne sadržaje.

Ne treba uopće govoriti kako su na novost u svojoj učionici reagirale dvije polaznice drugog razreda i njihova kolegica koja ide u četvrti razred...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 10. 2019. 18:19

Mladi čuvari prirode

Učenici četvrtih razreda posjetili su našu PŠ Novo Selo. Tamo su ih dočekale 3 učenice, njihov učitelj i teta kuharica. Nakon upoznavanja i razgledavanja okolice škole svi zajedno krenuli smo prema Budinjaku.

U Eko-centru Budinjak  učenici su sudjelovali u edukativnom programu „Mladi čuvar prirode“ .U prvom dijelu radionice Potraga za blagom, uz vodstvo stručnih suradnika učenici su izrađivali sunčane satove pritom ponavljajući sadržaje orijentacije u prirodi. Drugi dio radionice odvijao se na terenu, tj. šumi i livadi gdje su se učenici pomoću karte, kompasa, znakova u prirodi i uputa orijentirali dok nisu pronašli kovčeg s blagom.

učiteljica Anita Ban

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 10. 2019. 20:30

Snijeg sredinom svibnja

Učitelj Branimir Martinović koji se zajedno s učenicima nalazi u našoj PŠ Novo Selo poslao nam je fotografiju snimljenu danas - snježne pahulje ponovno su zabijelile okolicu naše područne škole.

Sve to ne bi bilo nimalo neobično jer su stanovnici Novog Sela Žumberačkog itekako navikli na snijeg, no radi se o sredini proljetnog mjeseca svibnja!

Ovo je još jedan dokaz nepredvidljivosti vremena ili kao što je netko u šali rekao - još samo da prezimimo ovo ljeto...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 15. 5. 2019. 11:22

Ormarići za učenike stigli i u Grdanjce

Nakon što su prošle školske godine garderobne ormariće dobili učenici u matičnoj školi u Bregani, sada su šareni prostor za spremanje svojih stvari dobili i učenici u područnoj školi u Grdanjcima.

Dvadeset učenika PŠ Grdanjci moći će tako također rasteretiti svoje teške školske torbe...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 3. 5. 2019. 14:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Područne škole

Osnovna škola Milana Langa ima tri područne škole - PŠ Grdanjci, PŠ Novo Selo i PŠ Noršić Selo. U Grdanjcima i Novom Selu nastavu polaze učenici razredne nastave, a u Noršić Selu nastava se organizira za učenike predmetne nastave.

Jelovnik


Društvene mreže


Anketa (mala)
Hoće li pasti snijeg za vrijeme božićnih blagdana?

TražilicaFotografija tjedna

Novi školski kalendar


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 479148
Ovaj mjesec: 7302
Ovaj tjedan: 49
Danas: 49

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju