preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

vijesti

Prvo i nezaboravno Erasmus+ iskustvo u Firenci

Od 11. 7. do 16. 7. provela sam u Firenci na mobilnosti u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“ na tečaju Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools. Budući da sam veliki zaljubljenik u digitalne alate, malo je reći da sam uživala u tečaju.

Prvi dan je trenerica Ayse iskoristila jednu Team Building igru kako bi se u opuštenoj atmosferi svi sudionici tečaja međusobno upoznali. Na edukaciji nas je bilo 11, a sudionici su došli iz Mađarske, Španjolske, Portugala, Grčke i Hrvatske. Ja sam bila jedina učiteljica razredne nastave. Nakon upoznavanja, trenerica nas je upoznala s informacijama važnim za tečaj i predstavila dva alata: Mentimeter (formativno praćenje) i Pear Deck (kreiranje lekcije i ugradnja Pear Deck ekstenzije). Novi alat za mene je bio Trello (ploča slična Padletu) na koju će se postavljati svi materijali izrađeni na tečaju. Zatim je svaki sudionik kroz prezentaciju predstavio sebe, svoj rad, mjesto iz kojega dolazi i školu. Jako ih se dojmila naša škola te su mislili da radim u privatnoj školi. Na kraju radnog dana u Padletu smo predstavljali svoju zemlju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 30. 7. 2022. 07:43

Prekrasna Firenca ostavila neizbrisiv trag

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“, odvela me u Firencu, centar pokrajine Toskane, na tečaj Integrating Creativity and Innovation into Teaching.

Godinama nastojim svoj rad i nastavni proces obogatiti inovativnim i kreativnim načinima rada.

Prvi dan imali smo dan upoznavanja s novim kolegama – u grupi su bili kolegice i kolege iz Portugala, Španjolske, Poljske, Mađarske i Njemačke. Radionicu je vodila Alessia Masseli. Dan je odmah započeo radno. Upoznali smo se kroz igru gesti – svatko je trebao izgovoriti svoje ime uz neku gestu koja ga predstavlja. Nakon toga raspravljali smo o različitim pristupima nastavi. Nakon pauze predstavljali smo naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 7. 2022. 16:09

Mnoštvo inovativnih metoda za poučavanje u Barceloni

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta "Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave", odvela me u prekrasnu Barcelonu,  veličanstveni grad u Španjolskoj, odnosno glavni grad Katalonije. U Barceloni se od 4. 7. do 9. 7. 2022. održavao tečaj "Integrating Creativity and Innovation into Teaching". Cilj tečaja bio je osvijestiti sudionike s izazovima primjene kreativnih metoda i inovativnih rješenja u nastavi i upoznati nove strategije za poboljšanje učenja.

Prvi dan bio je dan upoznavanja s novim radnim kolegama i predavačicom Federicom de Bartolomeo. Edukacija je bila međunarodna, sudionici su došli iz Mađarske, Njemačke, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske i Hrvatske. U grupi od 16 sudionika, našlo se učiteljica, profesora engleskog jezika, stručnih suradnika i jedna profesorica u školi dizajna za odrasle. Ja sam bila jedina sudionica iz Hrvatske i predstavila sam kratkom prezentacijom rad naše škole, ljepotu našeg kraja, znamenitosti Samobora i svoj rad. Sudionici su bili oduševljeni mnogim danima koje obilježavamo u školi i povezanošću naše škole s lokalnom zajednicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 7. 2022. 15:43

Obitelj Mićić danas kreće prema Italiji

I dok se većina učitelja sprema na svoj zasluženi odmor, obitelj Mićić priprema se za dodatne edukacije. Naime, danas će put Firence krenuti naša učiteljica razredne nastave Aleksandra Gudlin Mićić i njen suprug, učitelj hrvatskog jezika Tomislav Mićić. Naime, i oni su sudionici međunarodnog projekta Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizacija nastave) u koji se ove godine uključila škola iz Bregane.

Želimo im ugodan boravak u Italiji, puno novih prijateljstava s ljudima iz svih krajeva svijeta te da se vrate bogatiji za pregršt novih savjeta i metoda kojima će se služiti u nadolazećem radu s učenicima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 9. 7. 2022. 11:33

Učiteljica Zvjezdana Malović putuje u Barcelonu

Naša učiteljica razredne nastave Zvjezdana Malović kraj ovog tjedna dočekat će u Barceloni! Naime, ona je također jedna od sudionica međunarodnog projekta Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizacija nastave) te u nedjelju odlazi na jednotjednu edukaciju u inozemstvo.

Želimo joj da se vrati s puno novih i korisnih spoznaja za daljnji rad s učenicima te da uživa u svim ljepotama prekrasnog španjolskog grada!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 6. 2022. 12:58

Nikolina Vidović u Školi života

Gostovanje naše učiteljice i naših bivših učenica danas na samoborskom radiju!

(preuzeto s portala radija Samobor)

U današnjem izdanju Škole života poslušajte dojmove s privremenog boravka u Dublinu nastavnice engleskog jezika u OŠ Milana Langa, Nikoline Vidović. Riječ je o Erasmus+ KA1 projektu „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“.

Drugi dio emisije u slavljeničkom je raspoloženju. Naime, učenice 2. razreda samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Nika Knežević i Tara Ratešić, u kategoriji samostalnih istraživačkih radova osvojile su 1. mjesto na državnoj razini. Svojim radom “Značenje željeznice za stanovništvo i gospodarski razvoj samoborskog kraja na početku 20. stoljeća” bile su najbolje na državnom natjecanju iz povijesti, održanom u Krku od 11. do 13. travnja. Mentor im je bio nastavnik Karlo Mak koji zajedno s njima gostuje u našoj emisiji.

Za kraj najavljujemo Festival znanosti koji će se održati u petak, 6. svibnja od 11 do 17 sati u Samoborskom muzeju. Detalje donosi dr. sc. Dalibor Paar, docent s fizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu.

https://www.radiosamobor.hr/audio/2022_05_02_Skola%20zivota.mp3

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 5. 2022. 10:42

Iznimno korisno europsko iskustvo

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“, odvela me u prekrasan Dublin, glavni grad Republike Irske na tečaj Best digital tools for language teachers.

Iako već godinama nastojim svoj rad i nastavni proces obogatiti korištenjem raznih digitalnih alata i uvođenjem novih, u moru dostupnih izvora teško je odlučiti i izabrati ono najbolje za naše učenike - bilo u smislu okupiranja njihove pažnje i interesa ili postizanja najboljih rezultata.

Moji učenici su dosad imali prilike upoznati digitalne alate kao što su Wordwall, LearningApps, Bookwidgets, Padlet, Kahoot, Quizzes, Quizlet, Edpuzzle... te su se okušali u izradi prezentacija koristeći PowerPoint ili Sway no u digitalnom svijetu važno je ići ukorak s vremenom i uvijek otkrivati nove izvore učenja tako da sam puna radnog elana krenula u novu avanturu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 26. 4. 2022. 13:18

Nezaboravan tjedan u Irskoj

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“ provela sam jedan tjedan na tečaju za usavršavanje nastavnika u Dublinu u Irskoj u organizaciji Europass Teacher's Academy. Cilj tečaja bio je osnažiti učitelje za poticanje kreativnosti, kritičkog mišljenja, suradnje i komunikacijskih vještina kod učenika. Na tečaju su sudjelovali učitelji iz Hrvatske, Češke, Finske, Španjolske i Portugala, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava. U nizu predavanja i radionica učitelji su osvijestili važnost spomenutih vještina, učili kako ih implementirati u nastavu te su i sami sudjelovali u aktivnostima i zadacima u kojima je trebalo kritički promišljati, biti kreativan, surađivati s drugima te učinkovito komunicirati.

Sudionici tečaja imali su organizirane i kulturne aktivnosti kao što su obilazak Dublina u pratnji vodiča te cjelodnevni izlet na zapad zemlje i posjet gradu Galwayju i klifovima Moher.  Sa sobom, osim novih stručnih spoznaja, nosim i nova poznanstva, ali i prijateljstva, brojne uspomene i nezaboravne trenutke provedene na Smaragdnom Otoku. Iznimno sam zahvalna na ovoj prilici te se radujem sve naučeno primijeniti u nastavi te podijeliti s kolegama u školi.

učiteljica Nikolina Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 19. 4. 2022. 13:29

I učiteljica Andreja Vlahović Gabriša putuje u Irsku

Nakon Nikoline Vidović (koja se danas vraća) još će jedna naša učiteljica engleskog jezika sljedećeg tjedna boraviti u Irskoj – Andreja Vlahović Gabriša. Tečaj u okviru međunarodnog projekta Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizaciju nastave) nesumnjivo će i Andreji proširiti vidike te omogućiti kvalitetnu edukaciju.

Učiteljica Vlahović Gabriša zasigurno je i najzaslužnija za realizaciju cjelokupnog projekta jer je sve „zakotrljala“, okupila ekipu te mnogo energije uložila u pisanje projekta koji je na kraju odobren.

Želimo i Andreji da uživa baš poput svoje prethodnice Nikoline!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 10. 4. 2022. 10:36

Učiteljica Nikolina Vidović odlazi u Irsku

Nije prvoaprilska šala - još jedna sjajna hrvatska intelektualka odlazi u Irsku! Srećom samo privremeno… Naša učiteljica engleskog jezika Nikolina Vidović sljedećeg tjedna, prva od učitelja koji sudjeluju u međunarodnom projektu Erasmus + KA1 (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizaciju nastave), odlazi u inozemstvo na jednotjednu edukaciju.

Sretan put - nadamo se da će se vratiti bogatija za pregršt novih spoznaja koje će joj koristiti u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 1. 4. 2022. 14:36

Naša škola partner u europskom projektu UOSI Sinergija Samobor

Uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, još jedna lijepa vijest stiže iz naše škole…

Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor prijavila je europski projekt u kojem će jedan od partnera biti i naša škola. Obveza naše škole u navedenom projektu bila bi izraditi slikovnicu o osobama s invaliditetom iz dječje perspektive. Naši će učenici tijekom sljedeće kalendarske godine osmisliti priču u kojoj bi glavni likovi bile osobe s invaliditetom te nacrtati likove – djecu s poteškoćama u razvoju te osobe s različitim vrstama i stupnjevima invaliditeta.

Navedena bi se slikovnica tiskala na hrvatskom, engleskom i brailleovom pismu te predstavila u školama diljem zemlje, a već su i odabrane početne 4 škole iz raznih dijelova Hrvatske (Pula, Babina Greda, Varaždin, Tučepi).

Svim osobama s invaliditetom u ime naše škole od srca čestitam njihov dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 12. 2021. 11:26

Odobrena EU sredstva za naš međunarodni projekt

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je na svojim mrežnim stranicama odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Erasmus+ programa (Ključna aktivnost 1 - područje odgoja i općeg obrazovanja).

Među navedenim školama je i naša kojoj je odobren iznos od 16.522,00 EUR za provedbu projekta.

Učiteljica engleskog jezika Andreja Vlahović Gabriša okupila je školski tim i pripremila projektni prijedlog (Učitelji za učenike 21. stoljeća - digitalizacija i modernizaciju nastave), a učitelji će zahvaljujući odobrenom projektu na međunarodne tečajeve u Španjolsku, Irsku i Italiju.

Još jedan veliki međunarodni iskorak za školu u Bregani - vjerujemo da je ovo tek početak...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 27. 7. 2021. 10:46

Projekt DataDrive u Školskim novinama

U najnovijem broju Školskih novina objavljen je i članak naše učiteljice Nikoline Vidović o međunarodnom projektu DataDrive u kojem je sudjelovala zajedno s učiteljicom Andrejom Vlahović Gabrišom (ranije je sudjelovala i učiteljica Arijana Volmost).

Završni dio projekta, s obzirom na cjelokupnu situaciju, održan je na online.

Članak se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 29. 3. 2021. 12:09

Uspješno okončan međunarodni projekt DataDrive

Ovog tjedna završen je međunarodni projekt DataDrive u kojem su sudjelovale naše učiteljice engleskog jezika Andreja Vlahović Gabriša i Nikolina Vidović. Ovaj je Erasmus+ projekt pokrenut 2018. godine, a zemlje partneri su Hrvatska, Belgija, Nizozemska, Poljska i Ujedinjeno Kraljevstvo. 

Svrha je projekta osposobiti sudionike za prikupljanje i obradu podataka te učinkovito služenje podacima radi unapređenja rada škola i kvalitete odgojno-obrazovnog procesa. Prva je radionica održana u studenom 2019. u Luksemburgu, druga u Belgiji u ožujku 2020., a zbog epidemioloških uvjeta, posljednja je radionica održana online, 11. i 12. ožujka 2021.

U sklopu radionice, naše su učiteljice pripremile anketu kojom će učenike viših razreda ispitati o zadovoljstvu nastavom na daljinu i oblicima rada tijekom te nastave. Analiza prikupljenih podataka poslužit će kao smjernica za unapređenje kvalitete nastave na daljinu u budućnosti. Sudionici projekta istaknuli su zadovoljstvo radionicama i višestruku korist od prikupljanja i obrade podataka u obrazovanju. Naša škola bogatija je za još jedno iskustvo koje će pridonijeti povećanju kvalitete rada na opće zadovoljstvo svih dionika odgojno-obrazovnog procesa.

Veselimo se budućim projektima!

učiteljica Nikolina Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 12. 3. 2021. 20:18

Projekt DataDrive u Školskim novinama

Međunarodni projekt u kojem su sudjelovale naše učiteljice (Andreja Vlahović Gabriša, Arijana Volmost i Nikolina Vidović) također je našao svoje mjesto u novom broju Školskih novina.

Tekst koje su zajedničkim snagama iznjedrile učiteljice engleskog jezika Andreja i Nikolina uz fotografije iz Luksemburga može se pročitati na poveznici http://www.skolskenovine.hr/upload/

tjednik/sn%2012%20-13_2020_200406123020.pdf (str. 19)

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 6. 4. 2020. 15:15

"Engleskinje" putuju u Belgiju

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u sklopu projekta Data - Drive, učiteljice engleskog jezika naše škole Andreja Vlahović Gabriša i Nikolina Vidović ovoga tjedna ponovno će sudjelovati na inozemnoj edukaciji vezanoj uz korištenje podataka u svrhu kvalitetnog planiranja.

Nakon što je odrađena prva radionica u Luksemburgu, slijedi Belgija (5. - 7. 3. 2020.), a završna radionica predviđena je u Hrvatskoj krajem svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Matijašić  datum: 2. 3. 2020. 10:12
 


Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656720
Ovaj mjesec: 4688
Ovaj tjedan: 471
Danas: 32

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju