preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

Vijesti

Prvo i nezaboravno Erasmus+ iskustvo u Firenci

Od 11. 7. do 16. 7. provela sam u Firenci na mobilnosti u sklopu Erasmus + projekta „Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave“ na tečaju Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools. Budući da sam veliki zaljubljenik u digitalne alate, malo je reći da sam uživala u tečaju.

Prvi dan je trenerica Ayse iskoristila jednu Team Building igru kako bi se u opuštenoj atmosferi svi sudionici tečaja međusobno upoznali. Na edukaciji nas je bilo 11, a sudionici su došli iz Mađarske, Španjolske, Portugala, Grčke i Hrvatske. Ja sam bila jedina učiteljica razredne nastave. Nakon upoznavanja, trenerica nas je upoznala s informacijama važnim za tečaj i predstavila dva alata: Mentimeter (formativno praćenje) i Pear Deck (kreiranje lekcije i ugradnja Pear Deck ekstenzije). Novi alat za mene je bio Trello (ploča slična Padletu) na koju će se postavljati svi materijali izrađeni na tečaju. Zatim je svaki sudionik kroz prezentaciju predstavio sebe, svoj rad, mjesto iz kojega dolazi i školu. Jako ih se dojmila naša škola te su mislili da radim u privatnoj školi. Na kraju radnog dana u Padletu smo predstavljali svoju zemlju. 


Drugi dan smo započeli s alatom Wooclap koji služi za interakciju s učenicima. Zatim nam je trenerica pokazala alate Quizlet i Cram (igre) u kojima smo radili Flashcards i igrali se. U alatu Thinglink izrađivali smo interaktivnu sliku, a u Nearpodu lekciju. Nearpod je odličan alat za izradu raznih lekcija za učenike. Nearpod se s lakoćom ugrađuje u google prezentacije uz pomoć ekstenzije i postaje interaktivna prezentacija, što je meni jako interesantno. Novost u Nearpodu mi je bila ugradnja VR fotografije, jedino što tada učenici trebaju, zbog boljeg doživljaja, koristiti VR naočale.

Treći dan smo suradnički radili na prezentaciji u Canvi. To je predivan alat u kojemu se može izraditi sve što učitelju treba za nastavu – prezentacije, posteri, radni listovi… Zatim smo upoznali Plickers, vrlo jednostavan alat, a vrlo praktičan jer učenici koriste samo tiskani kod. Na kraju nam je trenerica pokazala Quizizz i nakon upute izrađivali smo kvizove. Popodne je bilo planirana organizirana šetnja Firencom s vodičicom.

U četvrtak smo upoznali alat Genially i izradili kvizove. Nakon kvizova uslijedili su alati WordWall i Bamboozle. Zatim smo upoznali i isprobali mnoge platforme, stranice i aplikacije: TED-Ed, GoNoodle, Lyricstraining, Quick Draw. Petak je bio vrlo uzbudljiv jer smo zahvaljujući igri Treasure hunt proveli zadano vrijeme u planiranim aktivnostima na određenim mjestima Firence. Lov na blago je igra koja je izrađena u aplikaciji Goose Chase. Naš tim je osvojio najviše bodova i pobijedio. Nakon povratka svih timova u učionicu napravili smo jednu misiju u alatu Goose Chase i na taj način upoznali alat.

Ovaj tečaj nije mi samo donio nova znanja o digitalnim alatima i njihovoj primjeni, već i nova poznanstva i uspomene iz prekrasne Firence.

učiteljica Aleksandra Gudlin MićićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Matijašić   datum: 30. 7. 2022.

Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656712
Ovaj mjesec: 4680
Ovaj tjedan: 463
Danas: 24

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju