preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

Vijesti

Memento prijateljstva 7

Memento prijateljstva 7 / memento for friendships -projekt koji se već sedmu godinu provodi na eTwinning platformi, a u kojemu treću godinu sudjeluju učenici 3. c razreda.

Memento prijateljstva je projekt koji kroz niz aktivnosti s učenicima od 1.- 4.razreda razvija kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja.(MPT). Kod učenika razvija: socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje kroz pridržavanje zajedničkih dogovorenih pravila. Ovim projektom nastojali smo ostvariti ciljeve projekta, a to su da učenici kroz niz aktivnosti stječu znanje o sebi, razumiju svoje emocije, razvijaju odgovornost prema sebi i drugima. U ovom projektu učenici su usvajali i njegovali kroz razne poticajne situacije i aktivnosti: temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija.


Učenici su primjenjivali dječja prava u svakodnevnom životu i naučili su preuzimati odgovornost u svakodnevnom životu. Ove godine smo obilježili neke važne datume i proveli nekoliko radionica: Predsjednička kampanja i izbor predsjednika/ predsjednice razreda, radionica uz Međunarodni dan mira, radionica uz Međunarodni dan nenasilja, Dječji tjedan, radionica uz Međunarodni dan tolerancije, radionica Zmija i žirafa pričaju (JA i TI PORUKE), radionica Sukob, radionica Upoznaj sebe i radionica Nije da se hvalim, ali… Tijekom ostvarivanja radionica učenici su osvijestili najvažnija prava i obveze koje imaju kao učenici te su naučili kako se ponašati se u skladu s njima. Nakon svih projektnih zadataka učenici su osvijestili da prava i obveze koje imaju kao učenici jednako pripadaju svakome drugom učeniku bez obzira na spol, nacionalnu ili vjersku pripadnost, sposobnost i imovinsko stanje. Brojnim aktivnostima učenike se poticalo na temeljne humane vrijednosti, kao što su prijateljstvo, nenasilje, pravednost, empatija, a to i je jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta.

učiteljica Aleksandra Gudlin MićićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Matijašić   datum: 29. 6. 2021.

Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 658362
Ovaj mjesec: 6330
Ovaj tjedan: 550
Danas: 76

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju