preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica/Školski list

Projekti

Razredne web stranice

Škola na radiju

Vijesti

Mnoštvo inovativnih metoda za poučavanje u Barceloni

Mobilnost u sklopu Erasmus + projekta "Učitelji za učenike 21. stoljeća - Digitalizacija i modernizacija nastave", odvela me u prekrasnu Barcelonu,  veličanstveni grad u Španjolskoj, odnosno glavni grad Katalonije. U Barceloni se od 4. 7. do 9. 7. 2022. održavao tečaj "Integrating Creativity and Innovation into Teaching". Cilj tečaja bio je osvijestiti sudionike s izazovima primjene kreativnih metoda i inovativnih rješenja u nastavi i upoznati nove strategije za poboljšanje učenja.

Prvi dan bio je dan upoznavanja s novim radnim kolegama i predavačicom Federicom de Bartolomeo. Edukacija je bila međunarodna, sudionici su došli iz Mađarske, Njemačke, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske i Hrvatske. U grupi od 16 sudionika, našlo se učiteljica, profesora engleskog jezika, stručnih suradnika i jedna profesorica u školi dizajna za odrasle. Ja sam bila jedina sudionica iz Hrvatske i predstavila sam kratkom prezentacijom rad naše škole, ljepotu našeg kraja, znamenitosti Samobora i svoj rad. Sudionici su bili oduševljeni mnogim danima koje obilježavamo u školi i povezanošću naše škole s lokalnom zajednicom.


Svaki dan je bio novi izazov za nas. Upoznali smo nove digitalne alate, vježbali suradničko učenje, učili pričati priče po slikama u parku Sveučilišta u Barceloni koje jedno od najprestižnijih sveučilišta izvan svijeta engleskog govornog područja, natjecali smo se u najbolje ostvarenom fotografskom djelu prema zadacima, dramatizirali u Nacionalnom muzej umjetnosti Katalonije u okruženju Picassove "Žene u šeširu i krznenom ovratniku“, djelima Goye, Velazqueza, Rubensa, El Greca i drugih istaknutih umjetnika koji je izgrađen za otvaranje prve Svjetske izložbe 1929. godine i nalazi se u podnožju planine Montjuic.

Do kraja tečaja, smo uživali u skupu konkretnih ideja o tome kako primijeniti nove strategije poučavanja za poticanje vrhunskih vještina kod današnjih učenika.

Zašto je važno uvođenje inovativnih metoda u učenje i poučavanje? Želja mi je približiti se globalnim učenicima na njima prihvatljiv i razumljiv način, motivirati ih za samostalno i suradničko učenje, razvijati njihove interese i olakšati im učenje i pripremiti ih za cjeloživotno učenje.

Tečaj u Barceloni mi je pomogao to sve osvijestiti i usmjeriti me u razmišljanju kako što više motivirati učenike i da oni pri tom uživaju u učenju i da im ono bude što lakše jer na učenje velik utjecaj imaju motivacija i emocije.

Osim u stjecanju novih znanja i vještina, uživala sam i u mnogobrojnim ljepotama i znamenitostima Barcelone.

učiteljica Zvjezdana MalovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Matijašić   datum: 27. 7. 2022.

Društvene mreže


Fotografija tjedna

Erasmus+ u Barceloni


Anketa (mala)
Kako podnosiš ljetne vrućine?

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2015.

Ukupno: 656707
Ovaj mjesec: 4675
Ovaj tjedan: 458
Danas: 19

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Škola na televiziji

preskoči na navigaciju